Cihan Kolivar Hakkında Flaş Gelişme! Cihan Kolivar Ne Dedi?

Cihan Kolivar Hakkında Flaş Gelişme! Cihan Kolivar Ne Dedi?
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın bir televizyon programında kullandığı sözler sebebi ile açılan davada istenen ceza açıklandı.Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon...

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın bir televizyon programında kullandığı sözler sebebi ile açılan davada istenen ceza açıklandı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sebebi ile 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'Türk milletini alenen aşağılama' suçlarından, 9 sene 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kolivar hakkındaki yargılama, İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 7 Nisan 2022 tarihinde başlayacak.

Cihan Kolivar'la İlgili Ne Yaşanmıştı?

Kolivar, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında önce tutuklanmış ardından da tahliyesine karar verilmişti.

Programdaki açıklamaları sonrası gözaltına alınan Cihan Kolivar, çıkarıldığı mahkeme tarafından önce tutuklandı. Kolivar canlı yayında ”Ekmek aptal toplumlarım temel gıda maddesidir” demişti.  Kolivar mahkemede verdiği ifadede, Türk toplumu hedef almadığını ve maksadının ekmeğin fazla tüketilmesinin zararlı olduğunu anlatmak olduğunu ifade etmişti.

Hakkında “Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cihan Kolivar, savcılık sorgusundan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Kolivar'ın emniyetteki işlemleri tamamlanmıştı. Gözaltındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen  Kolivar, daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gönderildi. Burada nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından sorgusu yapılan  Kolivar, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.