Cinayet Sanığı Adli Tıp'ta

Cinayet Sanığı Adli Tıp'ta
Edirne'de bir kişiyi baltayla öldüren ve tutuklandıktan sonra hasta olduğunu söyleyen cinayet sanığı, cezai ehliyetinin olup olmadığının anlaşılması için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Edirne'nin Havsa ilçesinde bir kişiyi baltayla öldüren ve tutuklandıktan sonra hasta olduğunu söyleyen cinayet sanığı, cezai ehliyetinin olup olmadığının anlaşılması için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Son duruşmada dinlenen tanıklar, sanığın şizofren olduğunu değerlendirdiklerini söylediler.

Geçen yıl aralık ayında Edirne'nin Havsa ilçesinde 23 yaşındaki G.Ö., 62 yaşındaki Mustafa B.'yi başına baltayla vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra yakalanarak gözaltına alınan G.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, cezaevine gönderilirken basın mensuplarına gülerek: "Ben hastayım, sorunlarım var benim." demişti.

G.Ö. hakkında Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde kasten öldürme suçundan açılan davanın haziran ayında görüşen ilk duruşmasında sanık G.Ö., kendini: "Mustafa B.'nin oğluyla birlikte bonzai içmiştik. Bana cinsel istismarda bulundu. Onu öldürmek istiyordum ama babasını ben öldürmedim." diyerek savunmuştu.

"GÖZLERİ KIPKIRMIZIYDI"

Sanık G.Ö., Adli Tıp Kurumunda gözlem altında bulunduğu için davanın ikinci duruşmasına katılamadı. Duruşmaya G.Ö.'nün müdafileri ve öldürülen Mustafa B.'nin yakınları O.B., A.B., T.B., F.F. katıldı. İlk olarak G.Ö.'nün iki teyzesi tanık olarak dinlendi. Olay gecesi G.Ö.'nün evine geldiğini belirten teyze K.D.: "Gözleri kıpkırmızıydı. Bir madde kullandığı belliydi. Kapıyı çocuklar açtığından etkilenmesinler diye G.Ö.'yü anneme yolladım. Şizofreni hastalığı vardı, bir de madde kullandığı için anneme yolladım. 15 - 20 dakika sonra 'Anneme bir şey yapar mı?' diye aklıma geldi. Bunun üzerine anneme giderken annemle yolda karşılaştık ve annemin evine gittik. G.Ö. sona arkasında sakin sakin oturuyordu. Diğer kardeşlerimize ve polislere haber verdik. Elinde herhangi bir bıçak veya başka bir şey yoktu. Ellerinde olaya karıştığına dair bir belirti yoktu." dedi.

Duruşma savcısının sanık G.Ö.'nün "Ben yaptım, öldürdüm işte. İntikamımı aldım." deyip demediğini sorması üzerine teyze K.D., madde kullandığı için G.Ö.'nün konuşmasının düzgün olmadığını belirterek: "Söylemedi." dedi.

"ZARAR VERECEK DİYE POLİSİ ARADIK"

G.Ö.'nün diğer teyzesi olay gecesi yaşananları: "Annem beni aradı ve eve çağırdı. Zaten daha öncesinden 'G.Ö. sende kalırsa bizi ara.' demiştik. Annemin evine gittiğimde G.Ö. gayet sakin bir şekilde sobanın arkasında oturuyordu. Gözleri bir şeyler içtiğinden kıpkırmızıydı. 'Niye geldin teyze?' diye sorması üzerine 'Karnım ağrıyor, annemi alıp doktora götüreceğim.' dedim. Bize zarar verecek diye polisi aradık. Kendisi şizofren hastasıydı. Daha önceden tedavi görüyordu. Polisleri çağırdık, gelip aldılar." şeklinde anlattı.

Sanığın kendilerine zarar vereceğini düşündükleri için polis çağırdıklarını belirten teyze: "Annemin evine kalabalık olursak bir şey yapamaz düşüncesiyle gittik. Çünkü G.Ö. bazen saçma saçma konuşuyordu. 'Birisi bana tecavüz etti.' diye söylüyordu. Hatırladığım kadarıyla O.B.'nin (maktulun oğlu) tecavüz ettiğini söylüyordu. Doktor da hayal gördüğünü söylüyordu." dedi.

"SİREN ÇALMADAN GELİN"

Karakol ihbar tutanağında yer alan "Gizli gizli gelin. Siren çalmadan gelin. Zor tutuyoruz." ifadeleriyle ilgili konuşan teyze: "Bize zarar verecek diye öyle dedik. Ben kesinlikle G.Ö.'nün birilerine vurduğunu söylemedim. Önceki beyanımda da böyle konuşmadım." dedi.

Mahkemede dinlenen bir diğer tanık C.K.; G.Ö.'nün ve O.B.'nin arkadaşı olduğunu söyleyerek: "Aralarında bir husumet yoktur. Ben tartıştıklarını, kavga ettiklerini görmüş değilim. G.Ö.'nün benimle de O.B. ile de arası gayet iyiydi. Maktulle de aralarında bir husumet yoktu." dedi. C.K., sanık G.Ö.'nün tuhaf hareketleri olduğunu söyleyerek: "Biz kendisiyle sohbet ederken bir şeyler söylerdi, sonra 'Ben söylemedim.' der gülerdi. Biz kendi aramızda kendisinin şizofren olduğunu değerlendiriyorduk. Ancak kendisine böyle bir şey söylemedik. Kendisini tuhaf hareketleri olduğunu arkadaşları bilir." dedi. C.K., sanık G.Ö.'nün "O.B. bana tecavüz etti" veya herhangi bir kimse için "Öldüreceğim" şeklinde bir söylemine şahit olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık G.Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.

Gündem Gazetesi