Çin'de Daha Uzunu Varmış!

Çin'de Daha Uzunu Varmış!
Edirne'nin Uzunköprü ilçesine ismini veren tarihi taş köprünün "Dünyanın en uzun taş köprüsü" olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabına girmesi için başvuru yapılmıştı. Ancak Çin'de Uzunköprü'den daha uzun bir taş köprünün olduğu ortaya çıktı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine ismini veren tarihi taş köprünün Guinness Dünya Rekorları Kitabına girmesi için resmi başvuru yapıldığı açıklanmıştı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Çin'de daha uzun bir taş köprü olduğunu öğrendiklerini ve bu nedenle Uzunköprü'nün "Avrupa'nın en uzun taş köprüsü" olarak tescillenmesi için rekor denemesi yapılacağını söyledi.

Geçen günlerde Uzunköprü Belediyesinin internet sitesinden yapılan açıklamada, ilçeye adını veren tarihi taş köprünün "Dünyanın en uzun taş köprüsü" olarak tescillenmesi için Guinness Dünya Rekorları Türkiye Temsilciliğine resmi olarak başvuru yapıldığı belirtilmişti.

Bu yıl ikincisini düzenleyecekleri Uzunköprü Kültür Sanat ve Tarım Festivaliyle ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, UNESCO'nun geçici kültür mirası listesinde yer alan Uzunköprü'nün kesin listede yer almasını istediklerini açıkladı.

Uzunköprü'nün "Dünyanın en uzun taş köprüsü" olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabında yer alması için müracaat yaptıklarını ifade eden İşbilen: "Maalesef Çin'de 2 bin metreden biraz daha uzun bir taş köprü olduğu bize iletildi. Çin, Asya kıtasında olduğu için belki Uzunköprü için 'Avrupa'nın en uzun taş köprüsü' tanımlamasını yapabiliriz. Bugüne kadar dayanaksız bilgiyle gidiyorduk, en azından bunu öğrenmiş olduk." dedi.

Tarihi taş köprü Uzunköprü'nün uzunluğunun bin 392 metre olduğu biliniyor. Rekor denemesi için Uzunköprü'nün ölçümü 17 Eylül Pazar günü saat 13.00'te gerçekleştirilecek. EJH