Çocuğu Özel Okulda Okuyan Veliler Dikkat! Özel Okullar İçin Emsal Niteliğinde Karar

Çocuğu Özel Okulda Okuyan Veliler Dikkat! Özel Okullar İçin Emsal Niteliğinde Karar
Bursa'da Murat Ç. isimli vatandaş, erken kayıt sözleşmesine aykırı istenen kırtasiye ve yemek ücreti için dava açtı. Murat Ç., Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayı kazandı.Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran...

Bursa'da Murat Ç. isimli vatandaş, erken kayıt sözleşmesine aykırı istenen kırtasiye ve yemek ücreti için dava açtı. Murat Ç., Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayı kazandı.

Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran Murat Ç. isimli vatandaştan dönem içinde 'yemek ve kırtasiye gideri' olarak ek ücret talep edemeyecek. Kararın, emsal niteliğinde olduğunu ifade eden avukat Gürkan Sürer, "Müvekkilim, artan maliyetlerden etkilenmemek için erken kayıt yaptırdı. Söz konusu talep sözleşmeye açıkça aykırı olduğu gibi yasal mevzuata da aykırı" şeklinde konuştu.

Öğrencinin Kaydını Yenilememekle Tehdit Ettiler

Özel okul ücretlerine bu sene için yüzde 36,72’lik artış sınırı getirildi. Bu zammı düşük bulan bazı özel okullar, velilerden kırtasiye, yemek, servis, kırtasiye ve kıyafet gibi hizmet ve ürünlerden ek ücret talep etmeye başladı. Duruma tepki gösteren ve ek ödemeyi yapmayı kabul etmeyen velilere, bazı özel okul yönetimlerince öğrencinin kaydının yenilenmeyeceği ifade etti.

Bursa'daki bir özel okulda da aynı sorun yaşanınca, durum yargıya taşındı. Çocuğu bu sene 4'üncü sınıfa giden Murat Ç., erken kayıt sözleşmesine aykırı olarak talep edilen yemek ve kırtasiye ücretini ödememek için, avukatı Gürkan Sürer aracılığıyla Bursa 3'üncü Tüketici Mahkemesi'nde dava açtı.