Çok Sayıda Kente Yağış Uyarısı! Meteoroloji Tarafından Duyuruldu

Çok Sayıda Kente Yağış Uyarısı! Meteoroloji Tarafından Duyuruldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son güncel tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Gaziantep, Kilis,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son güncel tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Gaziantep, Kilis, Siirt, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Manisa, Denizli, Uşak ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Adana'nın kuzeyi ve Hatay'ın batısının yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde yağışla beraber 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Kuvvetli Yerel Yağış Bekleniyor

Kıyı Ege, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Manisa, Denizli, Uşak ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Adana'nın kuzeyi ve Hatay'ın batısında yerel olmak üzere yağışların kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Akdeniz ve Ege Bölgesinin şehirleri ise sarı kodlu şekilde uyarıldı.