Çok Yıkıcı Deprem Uyarısı! Şiddeti 6.5 ile 7.2 Arasında Olacak

Çok Yıkıcı Deprem Uyarısı! Şiddeti 6.5 ile 7.2 Arasında Olacak
28 Ekim'den bu yana Malatya'da peş peşe yaşanan depremlerden sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, yıkıcı bir deprem için yetkililere seslendi.Erkan Özgür, "2020 yılından beri 3 bine yakın deprem meydana...

28 Ekim'den bu yana Malatya'da peş peşe yaşanan depremlerden sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, yıkıcı bir deprem için yetkililere seslendi.

Erkan Özgür, "2020 yılından beri 3 bine yakın deprem meydana gelmiş. O fay hattı kırılacak, bugünü yarını yok. Önümüzde çok yıkıcı bir deprem var. Malatya'da 6.5 ile 7.2 arasında deprem bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

Malatya'nın Arguvan, Battalgazi, Doğanşehir, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde büyüklükleri 3.0 ve 4.1 arasında değişen birçok deprem yaşandı. Art arda yaşanan depremlerden sonra korkutucu bir uyarı geldi.

"Malatya'da Kentsel Dönüşümün Hızlanması Gerekiyor"

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, düzenlediği basın toplantısında 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice'de yaşanan 6.8'lik depremi anımsatarak aynı acıların yaşanmaması adına yetkililere seslendi. Malatya'nın yıkıcı bir depreme hazır olmadığının altını çizen Erkan Özgür, "Türkiye'de 24 il, 110 ilçe ve 500'e yakın köy ve mahalleden aktif fay hatları geçiyor. Bu fay hatları acilen planlara işlenmeli. Malatya'da kentsel dönüşümün hızlanması gerekiyor. Hızlı bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bizler can kaybının az olması için uğraşan bir meslek grubuyuz" şeklinde konuştu.

"İki Kere Yerle Bir Olmuş"

Yıkıcı bir deprem yaşanacağını vurgulayan Erkan Özgür, "Deprem olmadan neler yapılması gerektiğini ortaya koymalıyız Büyük deprem kapıda. Çelikhan- Erkenek hattını sıkıştırıyor. 2020 yılından beri 3 bine yakın deprem meydana gelmiş. O fay hattı kırılacak, bugünü yarını yok. Olası bir depremde de Malatya, yerle bir olacak gibi görünüyor. Fuzuli Caddesi, Akpınar Caddesi ve Kışla Caddesi'nde hep bitişik yapılar mevcut. Eski veya yeni bina fark etmiyor. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. Malatya, tarihi boyunca iki kez yerle bir olmuş. O sebeple yetkililerin bu konuya bir an önce el atması şart" dedi.

"Malatya'da beklenen depremin şiddeti sorulan Özgür, "Malatya'da 6.5 ile 7.2 arasında bir deprem bekleniyor." ifadesini kullandı.