Cumhur Deniz Uysal Çocuk Parkı Açıldı

Cumhur Deniz Uysal Çocuk Parkı Açıldı
Kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi öğrencisi Cumhur Deniz Uysal'ın ismi bir parka verildi.

Tedavi gördüğü sırada kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi öğrencisi Cumhur Deniz Uysal'ın ismi, Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir parka verildi. Cumhur Deniz Uysal Çocuk Parkı'nın açılışı, ailesinin onsuz geçirdiği ilk doğum günü olan 29 Ekim'de gerçekleştirildi.

21 yaşında hayata veda eden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Cumhur Deniz Uysal için ailesi ve arkadaşları; Edirne Belediyesinin açmayı planladığı bir çocuk parkına isminin verilmesi için internet üzerinden kampanya başlatmıştı. Bunun üzerine Edirne Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi'nde açtığı çocuk parkına 'Cumhur Deniz Uysal Çocuk Parkı' adını verdi. Parkın açılışı törenle gerçekleştirildi. Törende ilk olarak Uysal'ın arkadaşı Çağatay Akdeniz, Uysal için yazdığı şiiri okudu ve, "Bugün Cumhur'un doğum günü. İlk defa doğum gününü Cumhur olmadan kutluyoruz. Cumhur çok güzel şeylere vesile olmuştu. Bu çocuk parkı vesilesiyle Cumhur'un adı yaşamaya devam edecek. Çocuklarınız Cumhur ağabeylerini örnek alıp büyümeye devam edeceklerdir." diye konuştu.

Törende güçlükle konuşan Cumhur Deniz Uysal'ın annesi Aynur Uysal ise: "Bizleri bu günde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Oğlumun doğum gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için sağ olun." dedi.