Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Yemin Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Yemin Etti
TBMM Genel Kurulu'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli tarafından resmi törenle karşılandı.Tören kıtasına selam veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Şeref Holü'ne geçti.Devlet Bahçeli, özel...

TBMM Genel Kurulu'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli tarafından resmi törenle karşılandı.

Tören kıtasına selam veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Şeref Holü'ne geçti.

Devlet Bahçeli, özel oturumu başlattı. Bahçeli, "Yapılacak törenin şeklini kısaca arz ediyorum. Biraz sonra Sayın Cumhurbaşkanı tutanağı teslim almak ve ant içmek üzere Genel Kurul salonuna davet edilecek, Başkanlık kürsüsüne geleceklerdir. Genel Kurul, Sayın Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşılayacaktır. Tutanağın takdiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanı ant içecektir" şeklinde konuştu. Sonrasında seçilme tutanağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki ifadeleri şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin bağımsızlığını, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanma ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için çalışacağıma, Türk Milleti ve tarih huzurunda namusun ve şerefim üzerine ant içerim."