Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Togg ile Turladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Togg ile Turladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "İlk Togg T10X Teslim Töreni"ne katıldı.Erdoğan çifti, Cumhurbaşkanlığı forslu "Gemlik" renkli Togg makam aracı ve Emine Erdoğan'a...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "İlk Togg T10X Teslim Töreni"ne katıldı.

Erdoğan çifti, Cumhurbaşkanlığı forslu "Gemlik" renkli Togg makam aracı ve Emine Erdoğan'a ait 34 EE 2071 plakalı "Anadolu" renkli Togg'un önünde poz verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Togg'un ortağı "babayiğitler", Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hayırlı olsun dileklerini sundu. Erdoğan ve eşine içinde araçlara ait anahtar ve ruhsat ile kolonya ve kestane şekerinin yer aldığı kitler armağan edildi.

60 Yıllık Hayal Gerçeğe Dönüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türk milletinin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep beraber şahitlik ettiklerini ifade etti.

Ülkenin gururu yerli ve milli marka Togg'un ilk siparişini 2019'da verdiklerini, bugün de ilk akıllı cihazı teslim aldıklarını belirten Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan Togg'un tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Togg ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Biliyorsunuz, bu proje daha fikir aşamasındayken başlayan, halen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar, iftira derecesine varan bühtanlar yöneltildi. Devrim otomobili için yürütülen tezviratın katbekat fazlası Togg için yapıldı. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un tüm testleri alnının akıyla verdiğini, elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başarmış özel bir otomobil olduğunu söyledi.

'Rabb'im Tekerine Taş Değdirmesin'

"İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz." şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini, projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Adeta eline kına yakılıp ana ocağından uğurlanan askerler gibi, kuşağı bağlanıp baba evinden çıkarılan gelinler gibi milletimizin gözbebeği olan Togg'u da yine milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg. Rabb'im tekerine taş değdirmesin."

Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile "Anadolu" renkli Togg'a bindi. Erdoğan çifti Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş'tan araca ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaptanlığında eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve Gürcan Karakaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında Togg ile tur attı.