Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Assos' ve 'Troya' Tünelleri Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Assos' ve 'Troya' Tünelleri Müjdesi
Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde yapımı sona eren 'Assos' ve 'Troya' tünellerinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. 2016'da yapımına...

Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde yapımı sona eren 'Assos' ve 'Troya' tünellerinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. 2016'da yapımına başlanan projenin açılışını telekonferans sistemiyle katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 kilometrelik bu yol, Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağlayan aksın en önemli bölümlerindendir. Tüneller sayesinde Kaz Dağları'na hiçbir zarar vermeden 50 dakikalık yolculuğu 5 dakikaya indirdik. Senelik kazancımız ise 133 milyon lira oldu. Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamaların projeye ayrı bir güzellik kattığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

2053 Vizyonu İnşası Mesajı

Ulaşımdan enerjiye, sağlıktan eğitime Türkiye'yi büyük bir dönüşüme hazırladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yaşını, Türkiye 100 yılı atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz. Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılar olmak ile birlikte, kararlığımız daha büyüktür. Gençlerimizin Türkiye 100 yılı konusundaki, heyecanını söylemek bile istemiyorum. Türkiye asla haritada gözüken sınırlarından ibaret değildir" dedi.

Bölgeye Katkı Sağlaması Bekleniyor

'Assos ve 'Troya' tünellerinin açılması ile beraber 50 dakikalık yol da 5 dakikaya düşecek. 'Assos ve 'Troya' tünellerinin açılmasının bölgedeki lojistiğine, ekonomisine ve turizm hareketliliğine katkı sağlaması bekleniyor. İki tünelin açılması ile beraber karbon salınımının da senelik 3 bin 65 ton azalması öngörülüyor.

Dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılışı Küçükkuyu Tünelleri sayesinde sağlanacak.