Cumhurbaşkanı'ndan Enflasyon Açıklaması Geldi! Belini Kıracağız

Cumhurbaşkanı'ndan Enflasyon Açıklaması Geldi! Belini Kıracağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesine gönderme yaptı. Hem Türkiye hem dünya genelinde salgının kendini göstermesi ve hemen ardından Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle çetrefilli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesine gönderme yaptı. Hem Türkiye hem dünya genelinde salgının kendini göstermesi ve hemen ardından Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle çetrefilli bir süreçten geçildiğine değinen Erdoğan, son zamanlarda giderek artan enflasyon oranları sebebiyle ekonominin zorlandığını öne sürdü. Diğer yandan yapılan tüm yeniliklerin enflasyonu düşürme üzerine kurulu yöntemlerin işe yaramadığını belirten Erdoğan enflasyonu dizginleyeceklerine de değindi.

Enflasyonu Çözüme Kavuşturuyoruz!

Türkiye’de ki enflasyon oranı ile Avrupa ülkeleri arasında olan farkı kıyaslayan Erdoğan enflasyon meselesini adım adım çözüme kavuşturacaklarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada:

"Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız" değerlendirmesi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın devamında:

"2002 yılında sadece 248 milyon dolar savunma sanayisi ihracatı varken, geçen sene 3 milyar 224 milyon dolar ile rekor kırdık. Bu yıl 4 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamı bekliyoruz. Silah ve mühimmatlardan füzelere, insansız hava, kara, deniz araçlarından helikopterlere ve gemilere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak tasarlıyor, üretiyor ve geliştiriyoruz.

2023 senesini ekonomi ve enerjide olduğu gibi savunma sanayisinde de pek çok ilkin yaşandığı bir milat yapmakta kararlıyız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu tüm unsurlarıyla hayata geçirene kadar durmayacak, mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kritik süreçte ne terör örgütlerinin ne küresel ayak oyunlarının ne de mandacı ekonomistlerin, bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'nin bizlere bu çabalarımızda katkı sunacağına inanıyorum" denildi.