'Cumhuriyet Yürüyüşü' Düzenlendi

'Cumhuriyet Yürüyüşü' Düzenlendi
Edirne'de binlerce kişinin katılımıyla 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanan Edirneliler, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. 

Edirne'de binlerce kişinin katılımıyla 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanan Edirneliler, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Edirne'de Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü nedeniyle 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. Andımızı ve İzmir Marşı'nı okuyan Edirneliler, Cumhuriyetin coşkusuna ortak oldular. Şükrüpaşa İlkokulundan Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen Edirnelilerin elinde 'Emanetin emanetimizdir Atam', 'Adalet için cumhuriyet', 'Cumhuriyet, Türkiye'nin geleceğidir' yazılı dövizler ve fenerler vardı. Yürüyüşe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcan, parti üyeleri ve Edirneliler katıldı.

 Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden ayrıldıktan sonra sıkıntılara ve çatışmaya girdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Biliniz ki Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmadığımız sürece, Cumhuriyetin o büyük ışığının aydınlanmasından ayrılmadığımız sürece hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetine asla ve asla el dahi süremeyecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve şehitlerimizin bize vatan yaptığı bu topraklar asla ve asla bölünmeyecektir. Her kim ki bu güzel ülkenin bir taşını, bir karış toprağını bölmeye çalışırsa, tıpkı geçmişteki gibi büyün Türk milletini karşısında bulacaktır. Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımıza biri laf söylemeye çalışırsa, o bayrağı gönderden indirmeye çalışırsa, karşısında büyük Türk milletini bulacaktır." dedi.

Türk milletinin her türlü kahpe organizasyonun karşısında olduğunu vurgulayan Gürkan: "Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle kurtuluşu birlikte başaran bu millet her türlü kahpe organizasyonun, her türlü kalkışmanın, darbenin karşısında olmuştur; her türlü kalkışmayı, darbeyi engellemiştir. Bundan sonra da karşısında olup önleyecektir. Bundan sonra hiç şüphemiz yoktur. Çünkü biz Cumhuriyetin evlatlarıyız, çünkü biz Atatürk'ün çocuklarıyız. Şimdi buradan Edirne'nin Cumhuriyet meydanından, kurucumuz, önderimiz Atatürk'ün huzurunda hep birlikte benim söylediklerimi tekrar ederek bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya mesaj vermek isterim." diyerek Andımızı okudu. Gürkan'a Edirneliler eşlik etti. EJH