CZN Burak'ın Annesine Hapis Cezası! Didem Bozbura Neden Ceza Aldı?

CZN Burak'ın Annesine Hapis Cezası! Didem Bozbura Neden Ceza Aldı?
Sosyal medya fenomeni CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın davasında karar çıktı.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Didem Bozbura gelmezken; Yasin Şimşek ile Mazhar Alp Bozbura katıldı. Sanıklar Didem Bozbura, Mazhar Alp Bozbura ve Yasin Şimşek'in avukatları da müvekkillerinin beraatlerini ve haklarındaki yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti tarafından sanık Mazhar Alp Bozbura "İrtikap" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Didem Bozbura ve Yasin Şimşek ise "İrtikap" suçundan 2 yıl 7 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme, sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına da hükmetti.

Ne Olmuştu?

7 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümünde Doç. Dr. Metin Keskin'in şikayet dilekçesi vermesiyle savcılıkça soruşturma başlatılmıştı. Doç. Dr. Metin Keskin'in Çapa Tıp Fakültesi'nde daha önce mide kanseri teşhisi ile yatmış olan Hatice Sözanlar'ın ameliyat edilmesi gerektiğine ilişkin görüş bildirdiği, sanık Yasin Şimşek'ce doktor Metin Keskin adına ameliyat için hasta Hatice Sözanlar'ın yakınlarından 8 bin 500 TL paranın istediği ifade edildi. Hasta yakını Soner Sözanlar seri numarası tespit edilen 3 bin 500 TL'yi, sanık Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura'nın odasında diğer sanık Yasin Şimşek'e verirken suç üstü operasyon yapıldı. Gözaltına alınan sanık Yasin Şimşek, Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura'nın eşi Didem Bozbura tarafından yönlendirildiğini, hasta yakınlarıyla irtibat kurduğunu ve kendisine komisyon verildiği ifade edildi.