D-100'ü Kısmen Rahatlatacak Yol Açılıyor

D-100'ü Kısmen Rahatlatacak Yol Açılıyor
Edirne'de D-100 karayolunu kısmen rahatlatacak olan yol için çalışmalara başlandı.

Edirne'de D-100 karayolunu kısmen rahatlatacak olan yol için çalışmalara başlandı. Yolun çevresine yapılacak peyzaj düzenlemesiyle kente 22 bin metrekare yeşil alan kazandırılmış olacak. Ayrıca uygun yerlerde banklar ve dinlenme alanları yer alacak.

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü, 2,2 kilometrelik yol için 3 etaplı bir plan düzenleyerek çalışmalara başladı. D-100 karayolunun paralelinde bulunan, DSİ ile Olin ana arteri üzerinde yer alan ve uzun yıllardır yapılması planlanan yol için çalışmalar devam ediyor. İlk etap çalışmalarda 12 metre genişliğinde olacak yol ile D-100 karayolu arasında kalan kısma yeşil alan ile yaya kaldırımı yapıldı ve peyzaj düzenlemelerine başlandı. İlk etap çalışmalarının bitmesinin akabinde ikinci etap çalışmalarına başlanacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mevcut düzenleme ile kent merkezinden geçen D-100 karayolunun bir bölümünde trafik akışının rahatlatılacağını belirtti. Yolun yıllardır gündemde olduğunu ancak açılamadığını hatırlatan Gürkan: "Biz bu çalışmayı başlattık. İlk etap çalışmamız kısa sürede bitirilecek. Ardından ikinci etap çalışma ile diğer bölümlere geçilecek. 12 metre genişliğindeki yolun etrafı 9 metre yeşil alanla kaplanacak. Kenarları bordür ile süslenecek ve uygun alanlara çiçeklikler, banklar, dinlenme alanları yapılacak. Bunların tümünü düşündüğümüzde, kentimize söz konusu güzergahta 22 bin metrekarelik bir yeşil alan kazandırmış olacağız." dedi. EJH