Deprem Göçü Başladı! İstanbullular Göçüyor

Deprem Göçü Başladı! İstanbullular Göçüyor
6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yaşanan büyük yıkımının ardından olası İstanbul depremini gündemine alan İstanbullu, kenti terk etme arayışına girdi.Ekonomim yer alan habere göre;...

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yaşanan büyük yıkımının ardından olası İstanbul depremini gündemine alan İstanbullu, kenti terk etme arayışına girdi.

Ekonomim yer alan habere göre; Eski yapıların yoğunlukta olduğu Kadıköy başta olmak üzere, Avcılar, Beylikdüzü, Bağcılar, Sefaköy gibi çok sayıda ilçeden şehir dışına deprem göçü başladığı ifade ediliyor.

Depolarda Doluluk Oranları Arttı

İstanbul terk ederken aile yanına veya daha küçük evlere taşınma sebebi ile bazılarının eşyasını yanında götürmediği, bu sebeple İstanbul'daki depolarda da doluluk oranlarının artması da dikkat çekiyor.

Depreminin ardından İstanbul’dan taşınma hareketliliğinin arttığını ifade eden Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, “Sezonun düşük olduğu bu dönemde deprem öncesinde hemen hemen her firmamızı günde 2-3 kişi ararken şimdi bu sayı ortalama 20 ila 25 kişiye çıktı. İstanbul’dan hemen hemen her bölgeye doğru bir göç var. İkinci evi nerede varsa oraya gidiyor. Çoğunlukla da evlerinin eski olması nedeniyle oluşan kaygılardan dolayı bu taşınmaları gerçekleştirdiklerini söylüyorlar” dedi.