Deprem Psikolojisi Nasıl Atlatılır? 4 Yöntemle Deprem Psikolojisini Atlatın

Deprem Psikolojisi Nasıl Atlatılır? 4 Yöntemle Deprem Psikolojisini Atlatın
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 kentimizde ağır yıkımlara sebep oldu. Fiziksel olarak yaşanan kayıplar, mental sağlıkta da ciddi hasarlara yol açtı.10 ilde etkili olan ve birçok can kaybına yol açan Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 kentimizde ağır yıkımlara sebep oldu. Fiziksel olarak yaşanan kayıplar, mental sağlıkta da ciddi hasarlara yol açtı.

10 ilde etkili olan ve birçok can kaybına yol açan Kahramanmaraş depremi, 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem, büyük yıkımlara sebep oldu.

Travmanın ardından stres bozukluğu, bireyi korkutan ve çaresizlik hissi yaratan olağan dışı olayların ruhsal durum üzerinde yarattığı travmadır. Bu travmayı ortaya çıkaran olaylar ise genellikle doğal afet, terör saldırısı ve kazalar...

Stres bozukluğunun genel belirtileri ise travmanın tekrar olması, o an yaşananların hafızalarda belirmesi ya da travmanın gerçekleştiği yerlerden uzak durmadır. Yapılan araştırmalar da yetişkinlerin yüzde 92'si çocukların yüzde 95'i bunu yaşıyor.

Deprem Psikolojisini Atlatmanın 4 Yolu

Deprem psikolojisini atlatmada en çok önerilen tedavi de Travma odaklı psikoterapi olarak dikkat çekiyor.

Duygu ve eylemleri gözden geçirmek için güvenli bir alan yaratan bu tedavi yönteminde,

Acı veren duyguları görmek,

Gözlemlemek,

Keşfetmek,

Kabul ederek iyileştirici bir deneyim yaratmaktır.