Deprem Sonrası Balina Ölüleri Karaya Vurdu

Deprem Sonrası Balina Ölüleri Karaya Vurdu
Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem hayvanları da etkiledi. Depremde birçok hayvan telef olurken, enkaz altından çıkarılan hayvanlar bölgede kurulan mobil veteriner noktalarında tedavi altına alındı.Reuters'da yer alan...

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem hayvanları da etkiledi. Depremde birçok hayvan telef olurken, enkaz altından çıkarılan hayvanlar bölgede kurulan mobil veteriner noktalarında tedavi altına alındı.

Reuters'da yer alan habere göre, Akdeniz’de depremden etkilenen 7 balinanın cesedi KKTC sahillerine vurdu. Karaya vuran 3 canlı balinanın ise suya geri itildiği ifade edildi.

Balinalar Karaya Vurmasıyla İlgili Açıklama

Balinaların karaya vurmasıyla ilgili açıklamada bulunan bir yetkili, KKTC ve GKRY sahilleri çevresinde bu balinaların çok yaygın olmadığını kaydederek “Bu hayvanların denizde meydana gelen gürültülerden etkilenen bir ekolokasyon sistemi var. Askeri ve sismik tatbikatlardan ve bölgedeki depremlerden etkileniyorlar” şeklinde konuştu.

Pazartesi yaşanan deprem Türkiye’de 20 binden fazla vatandaşımızın, Suriye’de ise 4 bine yakın insanın ölümüne sebep oldu. Depremde iki ülkede toplam 100 binden fazla insan yaralandı. Deprem Türkiye ve Suriye'yle beraber Ürdün, Irak, İsrail, İran gibi ülkelerde de hissedildi.