Depremzede Çocuklar Kur'an Kurslarına Mı Verildi? Bakanlık Açıklama Yaptı

Depremzede Çocuklar Kur'an Kurslarına Mı Verildi? Bakanlık Açıklama Yaptı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, afetzede çocukların cemaatlerce işletilen Kur'an kurslarına verildiğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.Bakanlık, yayın organlarındaki "Depremzede çocukların bir cemaat tarafından...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, afetzede çocukların cemaatlerce işletilen Kur'an kurslarına verildiğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Bakanlık, yayın organlarındaki "Depremzede çocukların bir cemaat tarafından işletilen Kur'an kursuna verildiği" iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

Sakarya İl Müdürlüğü Olaya El Attı

Sakarya İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Kur'an kursuna hızlı bir şekilde intikal ederek yönetici ve kurstaki çocuklarla görüştüğü ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kur'an kursunun resmi kayıtlarında mevcut öğrenci sayısının 45 olduğu, kursta hazır 36 çocuğumuzun bulunduğu, kursta hazır bulunan çocuklarımızın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile resmi kayıtların eşleştiği, Kur'an kursunda bulunmayan 9 çocuğumuzun ise örgün eğitim kapsamında okullarında oldukları ekiplerimizce tespit edilmiştir. Haberde iddia edildiği gibi depremzede çocukların Kur'an kursuna ya da herhangi bir cemaate verildiği iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır."