Devletten Müjde! KOBİ'lere 10 Milyar TL Destek Veriliyor

Devletten Müjde! KOBİ'lere 10 Milyar TL Destek Veriliyor
Türk Reasürans Genel Müdürü ve yardımcısından devlet destekli alacak sigortasının ticarete ve ekonomiye etkileri açısından açıklama geldi. Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve Türk Reasürans Genel Müdür yardımcısı...

Türk Reasürans Genel Müdürü ve yardımcısından devlet destekli alacak sigortasının ticarete ve ekonomiye etkileri açısından açıklama geldi. Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve Türk Reasürans Genel Müdür yardımcısı Ali Sertaç Canal, devlet destekli alacak sigortasında gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selva Eren, devlet destekli alacak sigortasının ciddi bir katkı sağladığını ifade etti. Yeni sigorta türüne dair açıklama yapan Eren, devlet destekli alacak sigortasında gelinen nokta hakkında konuştu.

Müdür Eren, teminat bulunmasında zorluk yaşanan riskler için yapılan sigorta havuzlarının, 2021'de çıkan kanun ile Özel Riskler Yönetim Merkezi ismini alarak, tüzel kişiliğe kavuşturulduğunu, yönetiminin de Türk Reasürans’a verildiğini ifade etti.

Eren, devlet destekli alacak sigortasının, bankalar nezdinde teminat olarak kabul edilmesine yönelik sürecin tamamlanabilmesi için tüzel kişilik gerekliliğinin bu sayede tamamlandığını belirtti.

Ali Sertaç Canal da “Yaklaşık 10 milyar TL’lik ticarete teminat verdik ve 45 bin kadar işletme bu teminattan yararlanıyor” şeklinde konuştu.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

Firmaların yapmış olduğu, bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına alan yeni bir sigorta ürünüdür.

Vadeli satış yapılmış olan alıcının tasfiye, konkordato, iflas vb. hukuki durumlarla temerrüde düşmesi teminat altındadır.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

  • Cirosunun 25 Milyon TL’den az olması gerekir.
  • Vergi ve SGK borcu olmaması gerekir.
  • En az iki yıl önce kurulmuş olması gerekir.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının Yararları

  • Firmaların bilançosunun aktif kalitesini yükselterek işletmenizin bankalar ve finansal kuruluşlar nezdinde kredibilite seviyesini artırır.
  • Firmaları öngörülmeyen ödeme problemlerine karşı koruyarak, finansal durumunu güçlendirir.
  • Firmalar, finansal durumlarını takip ederek şirketin risk yönetimine katkı sağlar.