DOÇEK Elmalı'da Yürüdü

DOÇEK Elmalı'da Yürüdü
Keşan Doğa, Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), hafta sonu 33 kişinin katılımıyla Malkara İlçesi Elmalı (köyü) Mahallesi yakınlarında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.Sisli hava ve çiseleyen yağmur altında sabahın...

Keşan Doğa, Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), hafta sonu 33 kişinin katılımıyla Malkara İlçesi Elmalı (köyü) Mahallesi yakınlarında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sisli hava ve çiseleyen yağmur altında sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşün ilk molası köy yakınlarındaki şelale bölgesinde verdi. Son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle akış hızı artan şelaleyi gözlemleyen katılımcılar, fotoğraf çekimlerinin ardından yürüyüşlerine Korudağ'ın 554 metrelik zirve sırtlarında bulunan rüzgar türbinlerine doğru devam etti.

Öğle yemeğini zirvede bulunan göletin yanında yiyen katılımcılar; yürüyüşlerine, doğal güzelliklere ayrı bir gizem katan ve her zaman yaşanmayan sis altında, kaldıkları yerden devam ederek, faaliyete başladıkları Elmalı Mahallesinde son verdiler.

Yürüyüş öncesi ve sonrası Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evinde köy muhtarı Hasan Çinko'nun yardımlarıyla köy hanımları tarafından hazırlanıp ikram edilen tavşan kanı çaylar ile birlikte lokma ve gözlemeler yenilerek tarhana çorbası içildi.

Uzun süredir DOÇEK'in yürüyüş etkinliklerine katılan Ayşe Ürkmez: "Tabiat aşkı insanın ümitlerini boşa çıkarmayan bir aşktır, doğanın kıymetini bilmeliyiz, DOÇEK’le doğada olmayı seviyorum her doğa severi yürüyüşlerimize bekliyorum." dedi.

DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin: "Sisli bir havada güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüş öncesi ve sonrasında elleriyle hazırladıkları gözleme, lokma ve tavşan kanı çaylar için mahalle hanımları ile Muhtar Hasan Çinko'ya, yürüyüş boyunca bizlerle birlikte yürüyen İsmail Şali arkadaşımıza teşekkür ederiz. Faaliyetlerimiz planladığımız takvim doğrultusunda devam ediyor, yeni yerler görmekve doğayı doğada yaşamak isteyen herkesi faaliyetlerimize bekliyoruz." dedi. Edirne Jet Haber