"Doğru Olduğuna İnanıyoruz"

"Doğru Olduğuna İnanıyoruz"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Gürkan, ETUS hatlarındaki düzenlemenin iptali için yargı yoluna gidilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Edirne Ulaşım Kooperatifinin ETUS hatlarındaki düzenlemenin iptali için yargı yoluna gitmesiyle ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Bu kararı alırken akşam yatıp sabah kalkıp, 'Hadi şuraya yeni bir hat koyalım ya da kaldıralım, değiştirelim' demiyoruz. Yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz." dedi.

Vatandaşın yargıya başvurma hakkına sahip olduğunu söyleyen Gürkan: "Tüm kamu kurumları için geçerli olmak üzere, vatandaş kararları beğenmediğinde yargıya başvurma hakkına sahiptir. Biz bu hakkı kullandı diye hiçbir vatandaşımıza niye kullandın demeyiz. Tabi ki mahkemeler, Türk yargısı en doğru kararı verecek." diye konuştu.

Toplu taşıma hat optimizasyonu projesinin 4 ay sürdüğünü, yüz yüze görüşmeler ve anketler yapıldığını anlatan Gürkan: "Ben de istemiyorum balık istifi taşımak. Adı üstünde toplu taşımadan bahsediyoruz. En son Londra'ya gittim, sıra beklemekten metroya 1,5 saatte binebildim. Toplu ulaşım böyle oluyor. Toplu ulaşımın sadece Edirne'de değil, Türkiye'de de çok sıkıntıları var. Geçen hafta 2 tane haber yayınlandı. Birincisi, AK Partili Elazığ Belediyesi 52 tane belediye otobüsünü satışa çıkarttı ve ulaşımı tamamen özelleştiriyor; diğeri, AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki toplu ulaşım araçlarını çekiyor ve özelleştirmeye çıkıyor. Demek ki bunun AK Partilisi, CHP'lisi yok." dedi.

Kararı yargıya götüren Edirne Ulaşım Kooperatifinin 8 aracı olduğunu, bunların 3'ünün çalışmadığını ve 5'inin de engelli ulaşımına uygun olmadığını söyleyen Gürkan: "Tabi ki belediye de bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirecektir." dedi.