Doğu Ekspresi Şikayet Üzerine İncelemeye Alındı!

Doğu Ekspresi Şikayet Üzerine İncelemeye Alındı!
Bilet satış saatlerinin belli olmaması, turizm acentelerinin toplu alım yaptıkları gibi şikayetler sonucu Doğu Ekspresi incelemeye alındı.

Son zamanların popüler gezi rotalarından olan Doğu Ekspresi, vatandaşlar tarafından 'kamuya açıklık ilkesi' ihlali seveviyle Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) şikayet edildi ve Doğu Ekspresi incelemeye alındı.

KDK'ye yapılan başvurularda, Ankara-Kars arasında sefer düzenleyen Doğu Ekspresi'nin biletlerinin bulunamadığı belirtildi. Bilet satış saatlerinin kamuoyuna açıklanmadığı ve bu nedenle seyahat özgürlüklerinin ihlal edildiği iddia edildi.

Bazı vatandaşlar, konuyu T.C. Devlet Demiryollarına ilettiklerinde "Bütün bilgiler sitemizde" cevabını aldıklarını belirtiyor.

KDK'ye yapılan başvurularda vatandaşlar, biletlerin 30 gün öncesinden satışa sunulduğunu ancak satış saatinin belli olmadığını; biletlerin bazen 23.50 gibi bazen 1.00 gibi bazen ise sabaha karşı 4.00 gibi saatlerde satışa sunulduğunu ve bu nedenle bilet alabilmek için 24 saat uyumadan bilgisayar başında beklemeleri gerektiğini; biletlerin satışa çıkacağı saati önceden öğrenen turizm acentelerinin toplu alım yaptıklarını belirttiler. Şikayette bulunan vatandaşlar satış saatlerinin de açık bir şekilde belirtilmesini istediler.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından gelen başvurularla ilgili olarak inceleme başlatıldığı öğrenildi.