Dualarla Anıldılar

Dualarla Anıldılar
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü Edirne Valiliğinin düzenlediği programlarla kutlandı. Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde başlayan program, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde düzenlenen programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Milletvekilleri Rafet Sezen, Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, askeri, mülki, adli, idari erkan temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda duruldu ve Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen askerler tarafından 3 el saygı atışı yapılarak Türk bayrağı göndere çekildi.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Özdemir, şehitlik defterinde: "Dünya tarihine yön veren binlerce yıllık tarihi şan, şeref ve zaferlerle dolu olan Türk Milleti'nin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz; Ergenekon'da, Malazgirt'te, Çanakkale'de kaderimizi belirleyen parlak zaferlerle şanlı tarihimizin dönüm noktalarını altın harflerle yazdınız. Dönemin en çetin şartlarında, adeta imkansızı başararak Çanakkale'de de tarihte benzeri görülmemiş bir destan yazdınız. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi'nde de yok edilmek istenen milletimizin tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm Dünya'ya haykırdınız. Dün Çanakkale'de destan yazan kahramanların torunları bugün Fırat Kalkanı Harekatında da olduğu gibi Zeytin Dalı Harekâtında da ülke güvenliği ve Dünya barışı için canı pahasına yeni bir destan yazmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, ruhlarınız şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Vali Özdemir’in şehitlik defterini imzalamasının ardından Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş tarafından şehitler için dua okundu. Okunan duanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitliği gezerek kırmızı karanfil bıraktılar. Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde düzenlenen programın ardından tören protokolü Halk Eğitim Merkezi Salonunda Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Edirne Jet Haber