Dublörlü Banka Soygunu

Dublörlü Banka Soygunu
Dublör kullanarak hareketsiz hesaplardaki paraları Amerikan filmlerini aratmayan soygunlar yaparak boşaltan çetenin liderinin Edirneli Taner Ü. olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da dublör kullanarak hareketsiz hesaplardaki paraları Amerikan filmlerini aratmayan soygunlar yaparak boşaltan çetenin liderinin Edirneli Taner Ü. olduğu ortaya çıktı. Çete lideri dahil 6 kişi düzenlenen bir operasyon sonucu yakalandı ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Çetenin bir üyesi ise aranıyor.

İstanbul’da bankacılarla işbirliği yaparak bankalardaki hareketsiz hesapları, hesap sahiplerinin dublörlerini kullanarak boşaltan suç şebekesi ve Edirneli elebaşı yakalandı.

Bir kamu bankasının yetkilisi tarafından fark edilen ve savcılığa başvurulmasıyla ortaya çıkan olayda, biri bankacı olmak üzere çetenin 6 üyesi tutuklandı.

SAHTE KİMLİKLERLE ÇEKTİLER

Gündem Gazetesinin haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, sahte kimliklerle para çektiği belirlenen 3 şüpheliye ulaşılırken, şüpheliler sorgularında para karşılığında Görkem K. tarafından tutulduklarını açıkladılar. Sorgunun ardından Görkem K. de yakalandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 dolandırıcı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

HAREKETSİZ HESAPLARI SEÇTİLER

Mali polisler, elde edilen bilgilerle birlikte dublörleri tek tek belirlerken, dublörler Raşit Ö., Sami Ö., Kadir T. ve Güler İ.’nin ölü hesaplardan pek çok kez para çektiklerini tespit etti. Kadir T.’nin 1 milyon 600 bin TL, Güler İ.’nin 1 milyon TL’den fazla, diğer şüphelilerin ise yaklaşık 500 bin TL parayı hareketsiz hesaplardan çektiğini belirledi. Dublörlerin, para çekme işlemi için de yaklaşık 3 bin dolar ücret aldığı anlaşıldı. Çekilen paraları Görkem K.’nin çete elebaşı Taner Ü.’ye teslim ettiği anlaşılırken, elebaşı Taner Ü.’nün çekilen paradan bankacı Sadık D. ve Görkem K.’ye pay verdiği de tespit edildi.

POLİS TAKİBİ SÜRDÜRDÜ

Şüphelilerin serbest bırakılmasının ardından soruşturmayı takip etmeye devam eden polis, çetenin elebaşının Edirneli Taner Ü. olduğunu tespit etti. Taner Ü.’nün bankanın Ankara Genel Müdürlüğünde görevli Sadık D. ile irtibatı olduğunu ve ölü hesap bilgileri ile kişisel bilgileri Sadık D.’den aldığını belirledi. Taner Ü.’nün dublör bulmak amacıyla Görkem K.’den yardım aldığı ve Görkem K.’nin bulduğu dublörlere sahte kimlik çıkartarak bankalardan para çekmelerini sağladığı anlaşıldı.

SOYGUN PARALARI LÜKS DAİRELERE

Edirneli çete elebaşı Taner Ü.’nün dublörlere çektirdiği paralarla lüks bir hayat yaşadığı anlaşılırken, Taner Ü.’nün son 2 ay içerisinde 2 lüks daire ve 1 lüks araç satın aldığı ortaya çıktı. Yapılan operasyon sonucunda Taner Ü., bankacı Sadık D., dublörler Raşit Ö., Kadir T., Güler İ. ve Sami Ö. yakalanarak  cezaevine konulurken; dublörlerin başındaki isim olan Görkem K.’nin araması devam ediyor. Taner Ü.’nün daha önce de Edirne ve İstanbul’da sahte para operasyonlarında polis tarafından suçüstü yakalandığı öğrenildi.