Dünya İnsan Hakları Günü Çocuklarla Kutlandı

Dünya İnsan Hakları Günü Çocuklarla Kutlandı
Edirne Akademi tarafından Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen çocuk etkinliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte sürpriz hediyeler, Noel Baba ve palyaço da yer aldı. 

Bir süre önce Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Erasta Edirne Alışveriş Merkezinde çocuklar için etkinlik düzenledi. Sürpriz hediyeler, Noel Baba ve palyaçonun da yer aldığı etkinlik birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar dans gösterisi, kentin insan hakları haritası oyunu ve gözler bağlı oyunuyla doyasıya eğlendi, aynı zamanda alanda yer alan maketlerle kentini daha yakından tanıma imkanı buldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da çocukları yalnız bırakmadı. Edirne'nin özgürlüklerin ve özgür insanların kenti olduğuna vurgu yapan Gürkan: "Çocuklar hepimizin geleceği. İstiyoruz ki çocuklarımız 6 yaşından başlayarak önce kentini tanısın. Burada maketlerle anlatmaya çalıştığımız gibi. Bunları tanırken bir taraftan da özgürlükleri, insan haklarını ve geleceği öğrensinler. Bütün geleceğimiz, bütün hedefimiz, çocuklarımızın iyi bir eğitim alması ve iyi bir meslek sahibi olması." şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin gençlerle, çocuklarla yaşayacağını sözlerine ekleyen Gürkan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

HABER AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR...

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinliğini çocuklarla yapmak istediklerini ifade eden İletişim Sosyoloğu Doç. Dr. Serdar Taşçı: "Çocuklar bir toplumun sadece geleceği değil, aynı zamanda bugünü. 1948’de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Bildirgesi ile insanlara bir takım dokunulmaz haklar dünya çapında tanındı. Biz Avrupa Birliği sürecinde insan haklarını Türkiye’de de kısmen uygulamaya başladık. Ancak insan haklarını ya da insan özgürlüklerini uygulamak için sadece batılı değerlere ve normlara ihtiyacımız yok çünkü bizim Edirne'nin de Rumeli'nin de Balkanlar'ın da böyle bir kültürü var, insancıl kültürü." diye konuştu.

HABER AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR...

"EDİRNE AKADEMİ, EDİRNE’YE KAZANDIRILAN İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE"

Edirne Belediyesi bünyesinde Edirne Akademi'yi kurduklarını ifade eden Taşçı: "Edirne Akademi, daha önce Trakya Üniversitesi Genel Sekreterliği ve onun öncesinde Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yapmış bir belediye başkanının adeta Edirne’ye kazandırdığı ikinci bir üniversitedir. Burada bugüne kadar 17-70 yaş aralığında vatandaşlarımızla beraber olduk. Bugünle beraber 6-7 yaş çocuk grubunu da Edirne Akademi’ye dahil ediyoruz. Edirne Akademi'de medya, demokrasi, insan hakları gibi çeşitli atölyeler ve dersler yapılıyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden televizyonlardan izlemekte olduğunuz çok ünlü yazarlar, düşünürler, gazeteciler Edirne Akademi’de olacaklar." dedi.

Etkinlik, etkinliğe katkı sağlayan çocuklara madalya takdiminin ardından son buldu. Edirne Jet Haber