Dünyanın En Büyük Tavası, Guinness'e Girecek

Dünyanın En Büyük Tavası, Guinness'e Girecek
8. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin programı belli oldu.

8. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin programı belli oldu. 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde dünyanın en büyük tavasında pişirilen ciğer halka ikram edilecek.

11 Mayıs Cuma günü saat 17.30'da Edirne Belediyesi önünde toplanacak olan kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek. Anıtta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Saraçlar Caddesi'nde devam edecek. Etkinliğe katılan bando ekiplerine plaket takdim edilecek. Buradaki program bando ekiplerinin mini tanıtım ve gösterilerinin ardından sona erecek.

Festivalin ikinci günü olan 12 Mayıs Cumartesi günü program Karaağaç Yolu üzerindeki Lalezar Restaurant karşısında devam edecek. Guinness Rekorlar Kitabı için hazırlanan dünyanın en büyük tavasında pişirilen ciğer halka ikram edilecek. Sonrasında 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı önünde toplanan kortej, bando ekipleri eşliğinde Zübeyde Hanım Parkı'na doğru hareket edecek. Program saat 20.30'da Saraçlar Caddesi'nde düzenlenecek olan bando ekiplerinin gösterisiyle devam edecek.

Festivalin son günü olan 13 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Saraçlar Caddesi'nde festivale katılan bando ekipleri konser verecek.

Festivale Moldova Zaim Bandosu, Romanya Piteşti ile Romanya Rodna Bandosu, Bulgaristan; Dobriç, Razgad ve Sofya Bandoları, Ukrayna Smuy Bandosu, Polonya Rybnik Bandosu, Macaristan Hajdúszoboszló Bandosu, İstanbul, Bursa ve Seferihisar bando ekipleri katılacak.

GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEK

Edirne'nin festivaller kenti haline geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yurt içinden ve yurt dışından gelen on binlerce kişiyi ağırladıkları Kakava-Hıdırellez Şenlikleri'nden sonra gerçekleştirecekleri 8. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali ile yakaladıkları ivmeyi devam ettireceklerini söyledi. Edirne'nin festivalde müziğin ve ciğerin tadına varacağını ifade eden Gürkan, Guinness Rekorlar Kitabı'ndan yetkililerin etkinlikte olacağını ve kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla tava ciğerini dünyanın en büyük tavasında pişirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracaklarını söyledi. Edirne Jet Haber