Dünyanın En Uzun Künefesi Hatay'da Yapıldı: Bakın Kaç Metre...

Dünyanın En Uzun Künefesi Hatay'da Yapıldı: Bakın Kaç Metre...
Hatay'ın ana vatana katılışının 80. yıl dönümünde dünyanın en uzun künefesi Hatay'da yapıldı.

Hatay'ın ana vatana katılışının 80. yıl dönümünde Hatay'da dünyanın en uzun künefesi yapıldı. Künefe şölenine yüzlerce Hataylı vatandaş katıldı. Hatay'ın Antakya ilçesinde Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur katıldı. 80 metrelik dünyanın en uzun künefesi vatandaşlara ikram edildi.

Künefe ustası Mehmet Kürşat Bayraktar: "Hatay'ımızın kurtuluşunda Hataylılar için önemli olan 23 Temmuz festivalinde dünyanın en uzun künefesini yapıyoruz. Bizim için artık geleneksel hale geldi. Yöremizin künefesiyle halkımızın ağzını tatlandırmaya çalışıp bu mutlu günümüzde güzel bir şeylere vesile olmak istiyoruz. 15 personel ile 1 hafta uğraştık. 900 kilogram kadayıf, 600 kilogram peynir, 220 kilogram tereyağı ve fıstıkla dünyanın en uzun künefesini yaptık." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "Her yıl Hatay'ın ana vatana katılışını kutlarken künefenin uzunluğunu birer metre artırıyoruz. Ben 70 ile başladık, 10 yıldır künefeyi tek tek birer metre artırıyoruz." dedi.