Durum çok vahim! Bu tarihlerde tüm yurdu etkisi altına alacak!

Durum çok vahim! Bu tarihlerde tüm yurdu etkisi altına alacak!
Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 7-10 Mart tarihlerinde tüm yurdu saracak bir soğuk hava dalgası gelecek. Meteorolojik kaynaklar, soğuk hava dalgasının özellikle pazar gecesi tüm yurdu saracağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mart ayına girilmesiyle beraber mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların 7-10 Mart tarihlerinde sert bir şekilde düşeceği öğrenildi. Özellikle X’teki Meteoroloji hesabından yapılan açıklamaya göre, tüm iç ve doğu bölgelerde geceleri zirai don riski olacak.

bey-bey-bey-asd-6xkg.jpg

Söz konusu yapılan hesaptan yapılan açıklamaya göre, “7,8,9,10 Mart geceleri güneydoğu haricinde neredeyse tüm iç ve doğu bölgelerde geceleri zirai don riski var. Özellikle Pazar gece tüm yurtta zirai don riski daha fazla Trakya ve İstanbul'un karasal kesimleri dahil 0 derece ve altına inecek. Akdeniz yüksek dağlarında da zira don riski var” denildi.

hava-forum-1-hava-forum-2-asd-6uel.jpg

BU İLLERDE ÇAMUR YAĞMURU OLACAK

Öte yandan, X’teki Hava Forum hesabından yapılan açıklamada, salı günü yurda yeni bir Afrika tozu geleceği ve İstanbul, Ankara ve İzmir’de çamur yağmuru beklendiği aktarıldı.

Söz konusu hesaptan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Salı günü yurdumuza yeni bir Afrika tozu geliyor. Bu Sahra tozuyla birlikte İstanbul, İzmir, Ankara'da çamur yağmuru da bekliyoruz. Arabaları yıkamayın, camları silmeyin. Üst üste Afrika tozu aldık, alacağız..."