Duyan e-Devlet'e Koştu! Uygulama Yoğun Talep Gördü

Duyan e-Devlet'e Koştu! Uygulama Yoğun Talep Gördü
Adli sicil kaydı düzeltme ve silme talepleri e-Devlet'ten yapılabiliyor. 18 Ağustos 2022 tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın başlattığı uygulama yoğun ilgi gördü.Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlükleri'ne gidilerek...

Adli sicil kaydı düzeltme ve silme talepleri e-Devlet'ten yapılabiliyor. 18 Ağustos 2022 tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın başlattığı uygulama yoğun ilgi gördü.

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlükleri'ne gidilerek gerçekleştirilen adli sicil kaydı düzeltme ve silme talebi başvurularının e-Devlet'ten yapılmasına ilişkin yeni uygulamaya çok sayıda başvuru yapıldı.

Adli Sicil Kaydı Düzeltme ve Silme İşlemine Yüksek Başvuru

Uygulamanın ilk 24 saatinde e-Devlet üzerinden adli sicil kaydının silinmesine ve düzeltilmesine ilişkin 4 bin 104 başvuru alındı. Şimdiye dek ise toplam 159 bin 60 başvuru gerçekleştirildi ve bu başvurulardan 131 bini karara bağlandı.

Yasal şartları oluşturduğu tespit edilen 17 bin 500 sabıka ve arşiv kaydı başka bir başvuruya ve evrak getirme zorunluğuna gerek duyulmadan silindi. Öte yandan bin kişinin adli sicil kaydında düzeltme yapıldı.

Yeni uygulamayla başvurular kısa sürede elektronik ortamda yapıldı bu sayede vatandaşların farklı illerden Ankara'ya gelerek talepte bulunma zorunluluğu ortadan kaldırılmış oldu.

e-Devletten Adli Sicil Silme Nasıl Yapılıyor?

e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından, yeni hizmete alınan Adli Sicil Bilgi Sistemi üzerinden talepleri inceleyecek komisyonda görevli hakimlere yollanıyor.

Başvurular, hakimlerin ilk incelemesinden sonra komisyonda görüşülerek karara bağlanıyor.