Edirne Belediye Bandosu, Arnavutluk'ta Konser Verdi

Edirne Belediye Bandosu, Arnavutluk'ta Konser Verdi
Arnavutluk'ta düzenlenen Türkiye Günleri etkinliğinde Edirne Belediye Bandosu açılış konseri verdi. Etkinlikte açılan stantta Edirne tanıtıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Tiran Temsilciliği ve Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği işbirliği ile Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, “2. Türk Günleri” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Edirne Belediye Bandosu, İskender Bey Meydanı'nda konser verdi.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 25-27 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen, “2. Türkiye Günleri” etkinliğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Haydar Ali Yıldız ve Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi atanan Murat Ahmet Yörük de katıldı.

Tiran’da İskender Bey Meydanı’nda gerçekleştirilen, “2. Türkiye Günleri” etkinliğine Edirne, İstanbul Bayrampaşa, Trabzon Ortahisar, Konya Meram Belediyeleri; İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri ve Okçular Vakfı katıldı.

Meydanda açılan standlarda, katılan illere özgü kültürel eserler, el işlemeleri ve yiyecekler ziyaretçilere sunuldu. Edirne Belediyesinin açtığı stantta kavala kurabiyesi ve badem ezmesi ikramı yapıldı; Kırkpınar'a özgü heykelcik, minyatür kemer, kırmızı dipli mum, mis sabunu ve aynalı süpürgeler tanıtıldı.

Etkinliğin Türkiye-Arnavutluk ilişkilerine kültürel, ekonomik, siyasi anlamda ve eğitim anlamında birliğe, beraberliğe, kardeşliğe katkı sağlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Haydar Ali Yıldız: "Burada Yunus Emre Enstirüsünde Türkçe öğrenen Arnavut kardeşlerimiz var, Türkiye’de üniversitelerde okuyan Arnavut kardeşlerimiz var, Türkiye’den buraya yatırım için gelen işadamlarımız var. İnanıyorum ki bu birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirdiğimizde kazanan Türkiye ve Arnavutluk; birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olacak." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği görevinden sonra Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi olan Murat Ahmet Yörük: "Türkiye çok köklü bir medeniyete sahip bir ülke. Bu meydanda kurulu stantları gezdiğinizde; burada sunulan el sanatlarını, ürünleri, yöresel lezzetleri tattığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Türkiye’nin medeniyeti öyle bir medeniyet ki, aynı zamanda geçmişini, köklerini, hiçbir zaman bırakmadan ona olan vefasını, ona olan bağlılığını unutmadan günümüzü ve geleceğimizi yakalamayı hedefleyen bir medeniyettir. Ümit ediyorum ki bu etkinlik Arnavut kardeşlerimizin, dostlarımızın Türkiye’yi çok daha derinlemesine ve çok daha yakından tanımasına fırsat verecek bir etkinliktir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Bandosu, İskender Bey Meydanı’nda kurulan sahnede açılış konseri verdi. Balkanlara özgü melodiler yanında birçok eseri de seslendiren Edirne Belediye Bandosu, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Yunus Emre Enstitüsü Tiran Müdürü Ömer Demirbaş tarafından, Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Selim Bilginkaya’ya teşekkür plaketi verdi. Edirne Jet Haber