Edirne Belediyesi Yeni Sesler Arıyor

Edirne Belediyesi Yeni Sesler Arıyor
Edirne Belediyesi, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu için yeni sesler arıyor.

Edirne Belediyesi, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu için yeni sesler arıyor. Seçmeler, 1 Ekim 2017 Pazar günü Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ÇOCUK KORUSU SEÇMELERİ

Çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Çocuk Korosu ile Türk Halk Müziği Topluluğuna yeni sesler kazandırmak amacıyla seçmeler yapılacak.

Çocukları sanata ve spora yöneltmek amacıyla 2014 yılında Belediye Çocuk Korosunu kurduklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; çocukların küçük yaşta müzikle buluşmasını sağlamak istediklerini belirterek, bu nedenle koroya yeni sesler aradıklarını belirtti.

Seçmeler 1 Ekim Pazar günü 12.00 ile 16.00 saatlerinde Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Seçmelere, 6 ile 13 yaş arasındaki müzik kulağına sahip çocukların katılabileceği belirtildi.

Çocuk Korosu seçmelerine katılmak için gerekli şartlar şöyle: "06 ile 13 yaş arasında olmak, iyi bir müzik kulağına sahip olmak, aday kortistler için gelişmeye açık bir sese sahip olmak, saz elemanı olacaklar için (klavye, keman, gitar, mandolin, flüt, ritim saz) enstrümanlarını doğru ezgisel akışta ve temiz seslerle çalabilmek."

TÜRK HALK MÜZİĞİ KORİST SEÇMELERİ

Belediye bünyesinde oluşturulan ve Edirne halkına ücretsiz olarak bugüne kadar verdiği onlarca konserle büyük beğeni toplayan Şef Yaşar Özel yönetimindeki Türk Halk Müziği Topluluğuna da yeni sesler aranıyor. Ses ve enstrüman dalında gönüllü olarak topluluğa katılmak isteyenler, 1 Ekim Pazar günü 14.00 ile 16.00 saatlerinde Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenecek seçmelere katılabilecek.

Türk Halk Müziği Topluluğu seçmelerine katılmak için gerekli şartlar şöyle: "Korist ve saz elemanı seçimlerinde; 16 yaş ve üzerinde olmak, istenen ritim ve sesleri doğru olarak tekrar etmek, kendisinin seçtiği 2 adet türküyü doğru biçimde seslendirmek, kendisinin seçtiği 2 adet türküyü doğru ve temiz seslerle çalabilmek."

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi adresi: Şehit Polis Nefize Özsoy Caddesi, Özgür Çocuklar Parkı yanı. EJH