Edirne Belediyesinde Zimmet ve Sahte Evrak Soruşturması!

Edirne Belediyesinde Zimmet ve Sahte Evrak Soruşturması!
Edirne Belediyesinde devam eden zimmet soruşturmasıyla ilgili Belediye Başkanı Gürkan kamuoyunu bilgilendirdi.

Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Gelir Biriminde ortaya çıkan usulsüzlük ve sahte evrak işlemleriyle ilgili yürütülen soruşturmayla alakalı olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açıklama yaptı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürütülen soruşturma kapsamında belediyede inceleme yaptığı öğrenildi.

Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı su ve belediye vergi işlemlerinin yürütüldüğü Gelir Biriminde ortaya çıkan usulsüzlük ve sahte evrak işlemi kapsamında yürütülen soruşturmayı kendisinin başlattığını ifade eden Belediye Başkanı Gürkan, kamuoyuna açıklama yaptı.

Gelir Biriminde bir personelin usulsüzlükle sahte evrak hazırlayarak zimmetine para geçirdiğinin tespit edilmesinin ardından 29 Kasım 2018 tarihinde ilgili personelin işten uzaklaştırıldığını ve 30 Kasım 2018 tarihinde Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Gürkan şöyle dedi:

"Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı su ve belediye vergi işlemlerinin yürütüldüğü Gelir Biriminde bir personelin usulsüzlükle sahte evrak hazırlayarak zimmetine para geçirdiği tespit edildikten sonra, ilgili personel 29 Kasım 2018 tarihinde derhal işten uzaklaştırılmış ve 30 Kasım 2018 tarihinde Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na tarafımdan konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.

Aynı gün kurum içinde de konu ile ilgili tarafımdan idari soruşturma ve İç Denetçiler tarafından da mali araştırma başlatılmıştır.

Durumun ortaya çıkmasının ardından olayın tüm detayları ile aydınlatılması amacıyla hem Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığım suç duyurusu, hem de verdiğim talimatla kurum içerisinde başlatılan idari soruşturma devam etmektedir. Konu tüm yönleriyle incelenmektedir.

Bugün bazı basın yayın organlarında konu ile ilgili çıkan haberler, bu soruşturma kapsamında sürdürülen işlemlerle ilgilidir. Kamuoyunun bilgisine sunarım.”