Edirne Belediyesinden 'Cumhuriyet Çiftliği'

Edirne Belediyesinden 'Cumhuriyet Çiftliği'
Karaağaç Mahallesi'nde belediyeye ait 6 dönümlük alanda oluşturulan Cumhuriyet Çiftliği’ne yerli tohumlar ekildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bunun sembolik bir çalışma olduğunu belirterek: "Bunu önemseyin, değer...

Karaağaç Mahallesi'nde belediyeye ait 6 dönümlük alanda oluşturulan Cumhuriyet Çiftliği’ne yerli tohumlar ekildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bunun sembolik bir çalışma olduğunu belirterek: "Bunu önemseyin, değer verin. Eğer bunu yaparsak çocuklarımız daha sağlıklı bir yaşama kavuşacaklar." dedi.

Edirne Belediyesinin mart ayında başlattığı yerel tohum atağı, Karaağaç Mahallesi’nde belediyeye ait 6 dönümlük alanın tamamen yerli tohumların ekildiği, “Cumhuriyet Çiftliği”nin oluşturulması ile hız kazandı. 17 çeşit yerli buğday ve arpa tohumunun ekimi gerçekleştirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Mart ayında Karaağaç’ta 120 çeşit yerli tohumu ücretsiz takas şenliğinde üreticilerimiz ile buluşturduk. O gün dağıttığımız, takas yaptığımız yerli tohumlardan bu yıl eylül ayında ilk yerli tohumlarını geri aldık ve şimdi bunları Yerli Tohum Bankamızda muhafaza ediyoruz. Önümüzdeki ekim sezonunda yine ücretsiz Yerli Tohum Takas Şenliği yapacağız. Geleneksel ve aynı zamanda da stratejik ürünümüz olan yerli buğday tohumlarını toprakla buluşturacağız. Kuşkusuz burada yaptığımız ekim bütün Edirne’yi ya da bütün Türkiye’yi doyurmaya yetecek bir ekim değil, bu bizim işimiz de değil. Ama biz istiyoruz ki yerli tohumun önemini, değerini, stratejik anlamının herkes farkına varsın." şeklinde konuştu.