"Edirne Bisiklet Kenti Olmalı"

"Edirne Bisiklet Kenti Olmalı"
Edirne Kent Konseyinin mayıs ayı son çarşamba toplantısının ana teması 'Edirne bisiklet kenti olmalı' olarak belirlendi.

Edirne Kent Konseyi, her ayın son çarşamba günü kenti ilgilendiren bir konuda toplantı düzenliyor ve değişik kesimleri bir araya getirmeye çalışıyor. Edirne Kent Konseyinin 2017 Mayıs ayı toplantısında kentin ulaşımı konusu ve bisikletle ulaşım ve bisiklet yolları ile bisiklet sporu tartışılacak. Toplantı 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü 18.30 ile 20.30 saatleri arasında Edirne Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilecek.

Mayıs ayı son çarşamba toplantısı öncesinde Edirne Kent Konseyi çalışma merkezinde toplantı yapılarak 31 Mayıs toplantısının yönetimi belirlendi. Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) adına İsmail Demiray, Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği (EBİS) adına Cemal Seçkin, Modavizyon Bisiklet Gurubu Topluluğu (MODABİS) adına Nevzat Çakmaklı, Edirne Giyim Sanayi Birlik Bisiklet Kulübü (EGSBİRLİK) adına Sadri Mandacı ve Ahmet Karakaş, Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu (EBİDOST) adına Mehmet Fidan'ın katıldığı toplantı öncesi hazırlık görüşmesinde kurumların görüşlerini paylaşması, yetkililere rapor olarak sunulması, yetkililerin de toplantıya gelerek kendi görüş ve önerilerinin dinlenmesinin anlamlı olacağı kararlaştırıldı.

Etkinliğin ana temasının 'Edirne bisiklet kenti olmalı' olmasına ve toplumda bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasının önemine farkındalık yaratılmasının amaçlanmasına karar verildi.

31 Mayıs Çarşamba günü yapılacak toplantıya yetkili ve ilgili kurum olarak Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Ulaşım Müdürlüğü, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Taksiciler Odası, Edirne Taksiciler Derneğinin davet edilmesinin uygun olacağı görüşünde birleşildi. Yazışmaların ve davetlerin Edirne Kent Konseyi üzerinden yapılması, her kurumun kendi çevresine afiş ile tanıtım yapması uygun görüldü.

Edirne Kent Konseyinden yapılan açıklamada, "Geçmişte yapılan benzeri toplantıların bir devamı olacak olan bu toplantıda kentin ulaşım politikası da sorgulanarak ortak akıla yürümede bir aşama kaydedilmesini bekliyoruz." dendi.

EJH