Edirne En Çok Değer Kazanan İl Oldu

Edirne En Çok Değer Kazanan İl Oldu
Emlak Endeksi'ne göre son 1 yılda emlak piyasasında en çok değer kazanan il Edirne oldu. Edirne'de satılık metrekare fiyatları son 1 yılda yüzde 31 arttı.

Sahibinden.com tarafından hazırlanan Ağustos 2018 dönemini kapsayan Emlak Endeksi'ne göre en çok değer kazanan il Edirne oldu. Edirne'yi Antalya, Erzincan, Samsun ve Bingöl takip etti.

Son 3 yıla ait sahibinden.com verileri kullanılarak oluşturulan Emlak Endeksi, istatistiksel modele dayalı tahmini verilerden meydana geliyor.

SATILIK METREKARE FİYATLARINA GÖRE

Ağustos 2018 döneminde satılık metrekare fiyatlarına göre geçen yılın aynı ayına göre en çok değer kazanan iller sırasıyla yüzde 31,6 artışla Edirne, yüzde 25,3 artışla Antalya, yüzde 25,2 artışla Erzincan, yüzde 23,5 artışla Samsun ve yüzde 21,4 artışla Bingöl oldu.

Ağustos 2018 döneminde satılık metrekare fiyatlarına göre geçen yılın aynı aına göre en çok değer kaybeden iller ise sırasıyla yüzde 13,2 azalışla Muğla, yüzde 1,3 azalışla Sakarya, yüzde 1,2 azalışla Mardin ve yüzde 0,5 azalışla Yalova oldu.

KİRALIK METREKARE FİYATLARINA GÖRE

Ağustos ayında kiralık metrekare fiyatlarına göre geçen yılın aynı ayına göre en çok değer kazanan iller sırasıyla yüzde 30,8 ile artışla Muş, yüzde 19,1 artışla Balıkesir, yüzde 18,7 artışla Bayburt, yüzde 17,6 artışla Sinop ve yüzde 16 artışla Bitlis oldu.

Ağustos ayında kiralık metrekare fiyatlarına göre geçen yılın aynı ayına göre en çok değer kaybeden iller ise sırasıyla yüzde 4,3 azalışla Artvin, yüzde 3,7 azalışla Gümüşhane, yüzde 3,1 azalışla Sivas ve yüzde 2,9 azalışla Uşak oldu. Edirne Jet Haber