Edirne Kent Konseyi 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu 25 Mayıs'ta

Edirne Kent Konseyi 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu 25 Mayıs'ta
Edirne Kent Konseyinin 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu, 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Edirne Kent Konseyinin (EKK) 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu, 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü halka açık olarak gerçekleştirilecek. Kurulda kent konseyi başkanı, yürütme kurulu ve denetleme kurulu seçimleri yapılacak.

EKK Yürütme Kurulu Adına açıklama yapan EKK Başkanı Ziya Gökerküçük; kent konseylerinin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından üç ay içerisinde genel kurul yapma zorunluluğu olduğunu ve bu kapsamda EKK'nin genel kurul yapacağını söyledi.

İki yıllığına seçilecek olan yeni Yürütme Kurulunun çalışma rotasını da çizecek olan genel kurulda öncelikle mahalle meclisleri olmak üzere çocuk, engelliler, çevre, gençlik meclisleri gibi örgütlenmenin hızlandırılması hedeflenecek. Sarayiçi, Tavukormanı, Söğütlük Mesire Alanı başta olmak üzere kentin tarihi ve doğal alanlarının korunmasında izlenecek yöntem tartışılacak. Kent konseylerinin olmazsa olmazlarından kentlilik bilinci oluşturma ve kent kültürünü geliştirme çalışmaları konusunda delegelerin görüşleri alınacak. Yerel idarelerde ve sivil toplum örgütlerinde neler yapılmalı konusu görüşülecek.

Gökerküçük, yaptığı açıklamada: "10 Nisan tarihinde kamuoyuna açıklama yaparak ve ulaşabildiğimiz kurumlara ulaşarak 10 Mayıs günü akşamına kadar delege bildirmelerini istedik. Gelen delegelikler üzerinden liste tamamlamış durumdadır. Yürütme Kurulu olarak gündemimizi de hazırladık. Bu nedenle delegelere gündemi bildirmek ve genel kurulu bekleme aşamasındayız. Bize gelen delegasyona bir şekilde ulaşarak gündemi ileteceğiz." dedi.

Kente dair yapılması düşünülen çalışmalarda delegelerin anlamlı ve olumlu katkılarının yeni dönemde görev alacak Yürütme Kurulunun işini kolaylaştıracağını düşündüklerini belirten Gökerküçük, kentliye de açık olan genel kurula EKK Genel Kurul Delegelerini 25 Mayıs Cumartesi günü Belediye Kültür Merkezi Salonuna (Eski elektrik fabrikası, Karaağaç yolu) beklediklerini söyledi.

GÜNDEM

13.30 – 14.00 : Kayıt kabul
14.00 – 14.10 : Açılış; Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Divan ve Sandık Heyetinin seçilmesi,
14.10 – 14.30 : Açılış konuşmaları, konukların konuşmaları
14.30 – 15.00 : Yürütme Kurulu Çalışma Raporu ve Denetleme Kurulu Çalışma Raporu'nun okunması, tartışılması
15.00 – 15.30 : Genel Kurul tarafından önerilen kararların tartışılıp kararlaştırılması
15.30 – 15.45 : ARA
15.45 – 16.45 : Seçimler (Kent Konseyi Başkanlığı - Yürütme Kurulu - Denetleme Kurulu)
16.45 – 17.00 : Dilek ve Temenniler
17.00 : Kapanış