Edirne Kent Konseyi Genel Kurul yapacak

Edirne Kent Konseyi Genel Kurul yapacak
Edirne Kent Konseyi, 2019 yılı olağan ikinci genel kurulunu 22 Aralık 2019 Pazar günü yapacak. Mayıs ayında gerçekleştirdiği seçimli genel kurulun ardından Edirne Kent Konseyinin 2019 yılı olağan ikinci genel kurulunda yapılan...

Edirne Kent Konseyi, 2019 yılı olağan ikinci genel kurulunu 22 Aralık 2019 Pazar günü yapacak. Mayıs ayında gerçekleştirdiği seçimli genel kurulun ardından Edirne Kent Konseyinin 2019 yılı olağan ikinci genel kurulunda yapılan çalışmalar tartılışacak, geleceğe dair çalışma alanları görüşülecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, şunları söyledi:

"Genel Kurul kararımız olan Mahalle Meclisleri ve üretici, tüketici örgütlenmeleri üzerine delegelerin görüş ve önerileri yanında sorumluluk da almaları sağlanmaya çalışılacak. Her delegemizin bulunduğu mahallede Mahalle Meclisi çalışmalarına katılması önemlidir. Bu konuda neyi, nasıl ve kimlerle ne zaman yapacağımız sorusuna da yanıt arayacağız.

Mahalle meclisleri oluşturma sürecinde mahallelerde toplantı yapılmasını sağlayacak alt grupların oluşturulması da genel kurulda amaçladığımız bir çalışma olacak. Ayrıca uzun bir zaman dilimini kapsayacak olan mahalle meclisleri oluşturabilme ve bunların yönetime katılma aşamalarını yönetecek, yönlendirecek bir çalışma grubunun da oluşmasına çalışılacak.

Genel kurulumuzun bir diğer ana konusu da kentimizin sorunlarının gündeme getirilmesi. Katılımcıların görüş, öneri ve şikâyetlerinin toparlanarak ortak bir rapor hazırlanacak. Genel kurul sonuçları talep ve çalışma programı olarak mevzuat gereği Belediye Meclisinde görüşülmek üzere belediyeye verilecektir. Genel kurulumuza delegelerimizi ve duyarlı kentlilerimizi bekliyoruz."

Gündem:

11.30 – 11.45; Açılış, Saygı duruşu, İstiklal Marşı

11.45 – 12.15; Çalışma Raporunun okunması ve öneriler

12.15 -  13.00; Mahalle Meclisleri hakkında yapabileceklerimiz ve görevlendirmeler

13.00 – 13.45; Genel kent sorunlarının konuşulması

13.45 – 14.00; Sonucun toparlanması ve kapanış