Edirne Lezzetleri, Dünyaca Ünlü Şef ve Gurmelere Tanıtıldı

Edirne Lezzetleri, Dünyaca Ünlü Şef ve Gurmelere Tanıtıldı
Edirne'nin lezzetleri, İzmir'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde yaklaşık 7 bin kişiye tanıtıldı. 

Edirne'nin lezzetleri, İzmir'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde yaklaşık 7 bin kişiye tanıtıldı.

İzmir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, İzmir Fuarı AŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ve eğitimcileri bir araya geldi.

Gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla gerçekleştirilen kongrede Edirne Belediyesi, Kastamonu Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin de katılımıyla yöresel lezzetler ünlü şefler ve gurmeler ile buluştu.

Fuarda, Edirne Merkez ve ilçelerindeki lezzetler yer aldı. Edirne Belediyesinin, 3'üncü Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde açtığı stantta kentin yöresel lezzetlerinden akıtma, zerde, Edirne köftesi, tarhana çeşitleri, zirva ve mutancana, manca, mamzana, Edirne ciğeri ve biberi, atom yoğurtlu meze, çeşitli reçeller, poy çeşitleri, Edirne peyniri ve kaşar peyniri çeşitleri, Edirne badem ezmesi, Edirne bademli kurabiyesi, Edirne acı badem kurabiyesi, Deva-i misk yer aldı.

Tüm katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Edirne standında Edirne'nin 8 ilçesinin de tanıtımı gerçekleştirildi. Stantta ziyaretçilere ayrıca İpsala, Uzunköprü, Edirne ve Meriç'in pirinci; Uzunköprü’nün fıstığı ve susamı; Havsa'nın salçası; Süloğlu’nun turşusu; Keşan’ın kadın tırnağı kabak çekirdeği; Lalapaşa’nın kesme makarnası ve Enez’in yılan balığı ikram edildi.

Fuarın workshop programında, Michelin yıldızlı restoranda çalışan dünyaca ünlü şef İspanyol Hector Cabello ve Japon Ippei Uemura, Edirne ve ilçelerinin ürünlerini kullanarak yemeklerini hazırladı. Özellikle Enez’in yılan balığı ana yemek olarak pişirildi.

Gourmand ödüllü yemek kitabı yazarı, seyyah, dergi yazarı, TV Programcısı, Zennup 1884 restoranın sahibi Ömür Akkor ise workshop programında Edirne saray mutfağının vazgeçilmezi Helva-i Hakani tatlısını yaparak, Edirne’nin tanıtımına büyük katkı sağladılar. Edirne standını 3 günde yaklaşık 7 bin kişi ziyaret etti. Edirne Jet Haber