Edirne Liseler Arası 5. Münazara Turnuvası

Edirne Liseler Arası 5. Münazara Turnuvası
Edirne Merkez ve ilçelerinden 56 lisenin danışman öğretmenleri rehberliğinde toplam 280 öğrencinin katıldığı Edirne Liseler Arası 5. Münazara Turnuvası, 28 Nisan 2018 Cumartesi günü Edirne Beykent Kolejinde düzenlenen açılış...

Edirne Merkez ve ilçelerinden 56 lisenin danışman öğretmenleri rehberliğinde toplam 280 öğrencinin katıldığı Edirne Liseler Arası 5. Münazara Turnuvası, 28 Nisan 2018 Cumartesi günü Edirne Beykent Kolejinde düzenlenen açılış programıyla başladı.

Beykent Üniversitesi ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinden düzenlenen turnuvanın açılış programına Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Şube Müdürleri Yüksel Yazıcı ile Yaşar Danış, Edirne Beykent Koleji yönetici, öğretmenleri, münazaraya katılan öğrenciler ile danışman öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında: “Fikirler, konuşularak, tartışılarak belli bir noktaya gelir ve yeni fikirlerin, düşüncelerin oluşmasını sağlar. Bu durum tartışılan fikrin daha iyi noktaya gelmesi bakımından son derece önemlidir." dedi.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karahan, yapmış olduğu konuşmasında münazara fikrinin ortaya çıkışı ve gelişimi ile günümüzde gerçekleştirilen münazaralara ilişkin bilgilendirmeler yaparak, münazara turnuvasına katılan okullara başarılar diledi.

Öğrencilerimizin güncel konuları çok boyutlu, zengin bir çerçevede değerlendirmelerini sağlamak ve oluşturulacak ekip bilinci ile farklı fikirlere saygı duymalarını amaçlayan Edirne Liseler Arası 5. Münazara Turnuvası açılış programı ilk eşleşmelerin açıklanmasının ardından sona erdi.

56 okulun mücadele edeceği turnuvaya her bir okuldan 5 öğrenci ve 1 danışman öğretmen katıldı ve turnuvanın eleme maçlarında kendi aralarında eşleşerek beşer maç yapıldı. Bu maçlarda 3 açık konu, 2 kapalı konu tartışıldı. Her münazara maçında kazanan takım 3 puan aldı, elemeler sonucunda puan eşitliği olduğunda konuşmacı puanları dikkate alınarak en iyi 8 takım belirlendi. Bu 8 takım; çeyrek final, yarı final ve final maçlarında birer maç yaparak bir üst tura çıkacak.

28-29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılan eleme maçlarının ardından 30 Nisan 2018 Pazartesi günü çeyrek final, yarı final ve final maçları yapılacak. Final maçlarının ardından, dereceye giren takımlara kupaları, münazaraya katılan takımlara ise katılım sertifikalarının verileceği ödül töreni düzenlenecek. Edirne Jet Haber