Edirne Öğrenci Dostu Şehirler Sıralamasında 9. Sırada Yer Aldı

Edirne Öğrenci Dostu Şehirler Sıralamasında 9. Sırada Yer Aldı
Öğrenci dostu üniversite şehirleri araştırmasında Edirne 9. sırada yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından 2017 yılından beri yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması'nda Edirne 9. sırada yer alarak A plus üniversite şehri unvanını aldı.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından kurulan, Türkiye'de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan araştırmaya 81 ildeki 188 üniversitede eğitim gören 35 bin 715 öğrenci katıldı. 2018 yılı araştırmasında 8. sırada yer alan Edirne, bu yıl bir sıra geriledi. Edirne memnuniyet sıralamasında 100 üzerinden 85 puan alarak 9. sırada yer aldı. Böylelikle Edirne, A plus üniversite şehri unvanını kazandı.

ÜniAr tarafından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a A Plus Üniversite Şehri Sertifikası gönderildi. Sertifikada "Edirne Belediyesi (Recep Gürkan), ÜniAr tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ-2019) araştırması kapsamında öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus Üniversite Şehri olmaya hak kazanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada: “Öğrencilerin beklentilerine cevap veriyor olmak, onların bu şehirde mutlu bir yaşam sürmelerine olanak sağlamak en temel hedeflerimizden birisi. Bu nedenle 2019 A Plus Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması Raporu’nda Edirne’mizin bir kez daha yer alması bizleri çok mutlu etti. Umuyorum ki bu yıl şehrimize yeni gelecek öğrencilerimiz de kentimizi çok sevecek; burada unutulmaz anılar biriktirecekler." dedi.

ÖĞRENCİ DOSTU ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ İLK 15