"Edirne Şehir Olmaktan Çıktı, Köy Havasında"

"Edirne Şehir Olmaktan Çıktı, Köy Havasında"
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 6. Olağan İl Kongresi öncesi gerçekleştirdiği son toplantıda Edirne'nin şehir olmaktan çıktığını ve bir köy havasında olduğunu söyledi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 30 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 13.00'de Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek 6. Olağan İl Kongresinde yeniden aday olacağını açıklayarak: "Edirne şu anda şehir olmaktan çıktı, bir köy havasında. Bizim hedefimiz, 2019 yılı mart ayı yerel seçimlerinde bütün teşkilatımızla beraber var gücümüzle belediye başkanlığını illerde ve ilçelerde almak." dedi.

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, 30 Aralık 2017 Cumartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek olan 6. Olağan İl Kongresi öncesinde son toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Akmeşe: "Bizim için kongreler hem bir heyecan hem bir düğün havasında geçer; hem de bir yenilenme şeklidir. Bugün bütün teşkilatımız buradalar. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kolları başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, ilçelerdeki teşkilat başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz hepsi buradalar. Bütün bu teşkilatlarımızla detaylı bir şekilde kongremiz için çalışmaların son noktalarını koyacağız." ifadelerine yer verdi.

"DEVLET ELİ TEKRAR DEĞDİ" 

Akmeşe, konuşmasında hem Edirne için hem de Türkiye geneli için iki sevindirici olayın gerçekleştiğini söyleyerek: "Taşerona kadro olayı gerçekleşmiş oldu. Bize özellikle taşeron arkadaşlarımız teşekkür için geldiler. Bu teşekkürü artık bütün taşeron işçilerinden cumartesi günü Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda Başbakanımıza dile getirmelerini istiyoruz. 1 milyon 20 bin kişiye devletimizin eli tekrar değdi. Hem şartları daha olgunlaşmış oldu hem de imkanları da genişlemiş oldu." sözlerine yer verdi.

Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Akmeşe: "Çiftçi kardeşlerimiz desteklemelerin ne zaman ödeneceğini soruyorlardı. Fakat öyle bir şey oldu ki artık bu tarihi biz, onlara söyledik. Türkiye’de ilk defa bu dönem Edirne’de ilk ödeme geçen hafta yapıldı. Bildiğim kadarıyla da bitmek üzere. Köylü kardeşlerimiz ödemelerin ne zaman olduğunu öğrenmek için hep bize gelirlerdi. Ama bu sefer biz, bankalara paralarının yattığını haber verdik." dedi.

"2 SENEDE TECRÜBE KAZANDIM"

Akmeşe, 2001 yılında AK Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Recai Koçaşlı ile Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu söyleyerek: "O günden beri de çeşitli arkadaşlarla, çeşitli görevlerde hizmet ettim. En son da 13 Ocak 2016’da il başkanlığı görevi verilmişti. 2 seneden beri bu görevi yönetiyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla bütün teşkilat mensuplarıyla elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Mutlaka bizim de eksiklerimiz var. Ama bu süreç bizim için de önemli bir süreç oldu. Eksiklerimizi daha iyi görme ve onları daha çabuk kapama imkanını önümüzdeki süreçte bulacağız. 2 sene içinde gerçekten tecrübe kazandım. Bu tecrübemizi bundan sonraki sürece yaymak istiyoruz. Tabii ben tek başıma il başkanı olarak bir şey ifade etmem. Biz, bütün buradaki teşkilatlarımızla hatta üyelerimizle güçlüyüz. Ben, onların gücünü aldığım sürece burada oturmaya devam ederim. Onlar bana güvendiği sürece biz bu işi götüreceğiz." dedi.

"EDİRNE ŞEHİR OLMAKTAN ÇIKTI, BİR KÖY HAVASINDA"

Akmeşe, 6. Olağan İl Kongresinde tekrar AK Parti Edirne İl Başkanlığına aday olduğunu söyleyerek: "Bundan sonra çok önemli bir 2019 yılı var. Önümüzde de 1,5 yıllık sürecimiz var. Bu süreyi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Edirne'nin belediyecilik anlayışını tekrar anlatmama gerek yok. Edirne şu anda şehir olmaktan çıktı, bir köy havasında. Bizim hedefimiz, 2019 yılı mart ayı yerel seçimlerinde bütün teşkilatımızla beraber var gücümüzle belediye başkanlığını illerde ve ilçelerde almak. Ondan sonra da yapacağımız genel seçimlerde de Edirne’de alabileceğimiz en yüksek oyu almak için 1,5 yıllık süreyi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun bilincindeyiz. Çalışacağız, çok çalışacağız, Edirne için daha da çok çalışacağız. Edirne teşkilatı olarak bunun için söz veriyoruz." sözlerine yer verdi.

"LİSTE HAZIR"

Açıklamalarının ardından Akmeşe, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken; 30 Aralık’ta gerçekleşecek 6. Olağan İl Kongresinde aday olacak listenin sorulmasını cevaplandırarak: "Şu anda her şeyimiz hazır. Listemiz de hazır. Cumartesi günü coşkulu bir şekilde tek liste ile seçime gidiyoruz." dedi. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. Gündem Gazetesi