Edirne'de 7 Bin Öğrenciye Ücretsiz Sinema

Edirne'de 7 Bin Öğrenciye Ücretsiz Sinema
'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' kampanyası kapsamında Edirne'de 7112, Türkiye genelinde 1 milyon öğrencinin sinema ile buluşturulması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" kampanyası kapsamında Edirne'de 7 bin 112 öğrenciye ücretsiz film gösterimi yapılacak.

Geçen yıl Türkiye genelinde 750 bin öğrenciyi sinema ile buluşturan 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' kampanyasında bu yıl 1 milyon öğrenci hedefleniyor. Kampanyayla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Geçen yıl ilk yapıldığında Türkiye genelinde 750 bin öğrenci arkadaşımızı sinema ile buluşturmuştuk. Bu sene rakamı büyütüyoruz ve 1 milyon öğrenci hedefliyoruz. Kampanyamızı bundan sonra hep devam ettirmeyi düşünüyoruz. Amacımız; öğrenci arkadaşlarımızı sanatla, kültürle, sinemayla genç yaşta tanıştırmak ve bundan sonra bizim başlattığımız noktada devam etmelerini sağlamak." şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünde telif hakları alınan 'Bizim Köyün Şarkıcısı' ve 'Ayla' filmleri, Edirne Margi Outlet AVM Cinemarine sinema salonlarında 8 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında Edirne il merkezi ve ilçelerindeki tüm ortaokul öğrencileri için (7 bin 112 öğrenci) gösterime sunulacak. Edirne Jet Haber