Edirne'de En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri

Edirne'de En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri
Türkiye İstatistik Kurumu, en çok tercih edilen bebek isimleri konusunda bir bülten hazırladı.

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü, 2017 yılında doğan bebeklere konulan isimler konusunda bir bülten hazırladı. Bülten, 2017 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından yararlanılarak oluşturuldu.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Türkiye'de 2017 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde kızlarda "Zeynep", erkeklerde ise "Yusuf"un en çok tercih edilen isimler olduğu görüldü. Kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en popüler isimler sırasıyla Elif, Defne, Hiranur ve Ebrar olurken erkek bebeklerde Yusuf'tan sonra en popüler isimler ise sırasıyla Eymen, Ömer, Emir ve Miraç oldu.

EDİRNE'DE EN POPÜLER BEBEK İSİMLERİ

Edirne'de kız bebeklerde en çok tercih edilen isimler sırasıyla Zeynep, Defne, Elif, Derin, Eylül, Kumsal, Duru, Güneş, Miray ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise en popüler isimler Eymen, Emir, Rüzgar, Aras, Ayaz, Çınar, Kuzey, Deniz, Kerem ve Arda oldu.

TEKİRDAĞ'DA EN POPÜLER BEBEK İSİMLERİ

Tekirdağ'da kız bebeklerde en çok tercih edilen isimler sırasıyla Zeynep, Defne, Elif, Eylül, Ebrar, Esila, Hiranur, Miray ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise en popüler isimler Eymen, Yusuf, Ömer, Emir, Miraç, Çınar, Ömer Asaf, Ayaz, Poyraz ve Mert oldu.

KIRKLARELİ'DE EN POPÜLER BEBEK İSİMLERİ

Kırklareli'de kız bebeklerde en çok tercih edilen isimler sırasıyla Defne, Elif, Zeynep, Eylül, Derin, Esila, Miray, Asya, Nehir ve Azra oldu. Erkek bebeklerde ise en popüler isimler Eymen, Ayaz, Rüzgar, Aras, Çınar, Emir, Poyraz, Yusuf, Doruk ve Kerem oldu. Edirne Jet Haber