Edirneli Masallar Ödüllendirildi

Edirneli Masallar Ödüllendirildi
'Edirneli Masalalr' masal yazma yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen 'Edirneli Masallar' isimli masal yazma yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından verildi.

Yarışmaya alınan başvurular, değerlendirme komisyon tarafından incelenerek bireysel olarak puanlandı ve dereceye girenler belirlendi. Birincilik ödülünü kazananlar: İlkokullar arasında Keşan Anafartalar İlkokulundan Efe Yavuz "Sazdan Evler Ülkesi" isimli masalla; ortaokullar arasında Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulundan Nisa Kaplaner "Ali Paşa Çarşısı" isimli masalla; liseler arasında Edirne Sosyal Bilimler Lisesinden Şule Gündoğdu "Küçük Ressamın Arkadaşları" adlı masalla; yetişkinlerde ise Neslihan Çakır "Gül Ali" isimli masalla birinci oldu.

Törende konuşma yapan Edirne Valisi Ekrem Canalp: "Çocukların masallarının çocuklar tarafından yazılması kadar güzel ve anlamlı bir şey olamaz. Çocukların masallarını genellikle büyükler, yetişkinler yazıyor. Yetişkinler yazarken de kendi bakış açılarına göre, yetişkin bakış açısına göre yazıyorlar. Çocuklarımızın yazmış olduğu masallar öyle değil. Onların yazdığı masallar, çocukların bakış açısı ile yazılmış olan masallar. Bundan dolayı da bu çok güzel ve çok anlamlıdır. Bu başarıyı sergileyen çocuklarımızı, gençlerimizi kutluyorum. Bu etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan ebeveynleri de kutluyorum. Onlar evlatlarının başarısında, onlarla birlikte yer almak suretiyle gelecekteki daha büyük başarıları için onlara cesaret vermiş oldular." dedi.

Konuşmasının ardından Vali Canalp tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.