"Edirne'nin Altına Bomba Koydu"

"Edirne'nin Altına Bomba Koydu"
Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne gündemi ve belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çöp gömme tesisiyle ilgili çarpıcı bir açıklama yapan Sedefçi, yapılan tesisin Edirne’nin altına konmuş bir bomba olduğunu söyledi.

Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne gündemi ve belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çöp gömme tesisiyle ilgili çarpıcı bir açıklama yapan Sedefçi, yapılan tesisin Edirne’nin altına konmuş bir bomba olduğunu söyledi.

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin gündemi ve belediye başkan adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sedefçi, çöp gömme tesisi konusunda da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sedefçi, konuşmaya, hayatı boyunca hep dürüst ve sözüne sadık bir insan olduğunu söyleyerek başladı. Kimsenin ardından dolaşarak puan almadığını söyleyen Sedefçi: "Yüzüne karşı delikanlıca güreştim. Kazandım veya kaybettim ama hiç kimsenin arkasından dolanmadım." ifadelerine yer verdi.

"DÜNYA ÇÖP GÖMMEYİ TERK ETTİ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yaptığı tesisteki teknolojinin artık dünyada kullanılmadığını ve sağlıklı olmadığını belirten Hamdi Sedefçi: "Belediye başkanın görevi sağlıklı bir kent yaratmaktır. Yaşayan insanların hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için çalışmalar yapar. Geçtiğimiz günlerde Recep Beyefendi bir toplantı yaptı. 60 yıllık bir enkaz kaldırdığını, çöplüğü taşıdığını Yeniimaret ve Yıldırım Mahalleleri'nin rahata ve huzura erdiğini tüm Türkiye’ye davul zurnayla duyurdu. Biz 2004 senesinde göreve geldiğimiz zamanlarda yeni çöplük yeri aramalarına başlamıştık. 2005-2008’de tam dört yıl sonunda Tayakadın köyünde bir çöplük yeri bulmuştuk. Dönemin Valisi Nusret Miroğlu tarafından engellenmişti. Eskikadın köyü yakınlarında yine bir çöplük alanı bulmuştuk ancak yine engellendik Miroğlu ve ekibi tarafından. Olmaması için tüm çabayı sarf etmişlerdi. 2009 yılında Mustafa Büyük vali olduğu zaman çöplük konusunda bize katkı yapmıştı. Mustafa Büyük, şu anki çöplük ile ilgili komisyon kararıyla çöplük olması yönünde yolumuzu açtı. 2009’dan 2013 yılına kadar çöplüğün istimlakı ve ÇED raporları ile uğraştık. 2014 senesinde ihale yapmak üzere dosya hazırlığı yaptık. Temel unsurumuz çöp yakma tesisiydi, çöp gömme tesisi değil. Dünyada çöp gömme tesisleri bırakılmıştır. Katiyen yapılmamaktadır çünkü doğaya büyük zararı vardır. Doğa demek insan demektir. Sen doğaya zarar verdiğin zaman insana yansır. Çöp yakma tesisiyle doğaya sıfır zarar verirsiniz." dedi.

"İHALEYİ ENGELLEDİ"

O dönemde Gürkan’ın talimatıyla bazı üyelerin katılmaması üzerine ihale yapamadığını belirten Sedefçi: "Hazırlıklarımız bittikten sonra çöp yakma tesisinin ihale aşamasına geldiğimizde 2 tane firma talipti ve seçimlere 1 ay kala Encümen Toplantısı yaptık. O gün Recep’in talimatıyla, Havsa Belediye Başkanı ve 2 meclis üyesi toplantıya katılmadılar. Talimatla o ihale engellendi ve ihale yapılamadı." diye konuştu.

"YAPTIKLARIMI BOZUYOR"

Gürkan’ın, geçmişte kendisinin yaptığı icraatları bozmak için çalıştığını ileri süren Sedefçi bu konuda: "Recep ne yaptı? Hep yaptığı gibi benim yaptıklarımı bozmak için büyük bir gayretle çalıştı. Bu projeyi de değiştirip çöp yakma tesisi yerine, çöp gömme tesisi yaptı. Bizim istimlakını yaptığımız 60 dönüm yer ve anlaşılan Milli Emlak ile beraberinde toplam 150 dönüm yere çöp gömme tesisi yaptılar. Proje yapım süresi 2014 senesiydi. Arkasından ihale yaptılar. Komisyona yetkisi olmayan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’i yasal olmayan yollarla, Geçmiş biraz menfatlensin diye komisyona dahil ettiler ve bu yapılan ihale yapılan itiraz ile iptal edildi. Tam 3 yıl zaman geçtikten sonra bundan bir ay önce anlı şallı çöp gömme tesisi yaptılar. İnşallah Edirne’ye hayırlı olur. Şu anki zamanda dünyada ve Avrupa’da çöp gömme tesisi yapmıyor. Önceki zamanlarda Avrupa’da yapılan çöp gömme tesisiyle Edirne’de Recep’in yaptığı çöp gömme tesisi arasında çok fark var. Avrupa’dakinde ilk olarak alan kazılır, 25-30 cm’lik beton dökülür. Yalıtımı yapılır ve membranı çekilir, çöp suyu toprağa karışmasın diye. Recep ne yaptı? Kazdı ve çekti membranı bu kadar. Tek medranla beton olmadan yalıtım olmadan beyefendi çok çağdaş bir çözüm üretti. O membran 10-20 yıl sonra patlayacak ve o çöp suyu yer altı suyuna karışarak doğayı ve insanları zehirleyecek. 29 yılda 155 Milyon TL para verecekmiş belediye. Vereceksin kardeşim, halk sağlığı için 155 Milyon TL de verilir 255 Milyon TL de verilir." dedi.

"EDİRNE'NİN ALTINA BOMBA KOYDU"

Sedefçi, membran adlı malzemeyle yalıtımın sağlıklı olamayacağını belirterek: "Ben göleti yaptıktan 8-9 yıl sonra doğal su, membranı bozdu. Normaldir, bozulur. Çöp gömme tesisindeki çöplerin suyu asit, tek bir membrana kim bilir ne yapar. Ne kadar dayanacak? Bunu soruyorum Recep’e. Sorsanız en kaliteli membran olduğunu söyleyecek, 'Bin yıl gider' diyecek. Yalan söylüyor. Bizim gölette kullandığımız membran 8 yıl dayandı. Bu membran 50 yıl dayansa ne olacak, 50 yıl sonra bizim torunlarımızın hayatı ne olacak? 50 yıl sonra o membran toprağa çöp suyu karıştırmaya başladığında ne olacak? İkincisi; Recep diyor ki, 'Çöp suyunu kanalla dışarı alacağım ve arıtacağım'. Yalan söylüyor, adamın hayatı yalan. Arıtma tesisi olmayan bir yerde ne yapacaksın Recep? Çökeltme havuzu yapacaksın oraya, ondan sonra da 'Arıtma tesisi yaptım' diye insanları kandıracaksın. İnsanlar bunu bilmez ama inanır. Çünkü adam iyi yalan söylüyor. Beni kandırdığı gibi herkesi de kandıracak. Bu yalan. O çöp suyunu kimyasal arıtma olmadan, doğaya salacaklar ve suyu zehirleyecekler. Bu çöp gömme tesisini yaparak Edirne’nin altına bomba koydular. Bu bomba 5, 10, 20 yıl patlamayabilir. Peki patladıktan sonra ne olacak? Yaptıklarını irdelemeyen ve incelemeyen bir adam." diye konuştu.

"ALACAKLARINI ALDI, DEFOLUP GİDECEK"

Gürkan hakkındaki eleştirilerini sürdüren Sedefçi: "Üniversiteden alacaklarını aldı, Edirne Belediyesinden alacaklarını aldı. Bu adam insanların yüzüne bakamayacak, defolup gidecek, burada yaşamayacak, kaçacak ve Edirne’nin altına bir bomba bırakıp gidecek. Olay bu. Edirne’nin gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanıdır Recep Gürkan. Belediye başkanlığını yapamıyor ve etrafındaki kişiler bunu çok iyi kullanıyor. Sosyal medyada orada burada reklamlarla gününü gün etmeye çalışıyor. İddia ediyorum ki Recep, 2019 yılında buradan pılını pırtını toplayıp taşınıp gider. Durum ortada; halk Recep Gürkan'a değil, partiye oy verdi. Edirne’de yaşayanlar kaybettiler. Vatandaş şunu gayet iyi bilsin ki, oy kullanırken kendi oy vereceğin partiye değil; kendini, evladını, torununu sağlıklı bir kent için bu işi kim daha iyi yapıyorsa ona oy vereceksin. Partiye değil, kişiye oy vereceksin."

"GİTSİN TÜRKÜ BARDA TÜRKÜ SÖYLESİN"

Edirne’nin bir enkaz haline geldiğini söyleyen Sedefçi, Edirne'nin kendi döneminden daha kötü bir Edirne haline geldiğini ifade etti. Gürkan ve ekibinin yaptıkları tek şeyin eski elektrik binasını restore etmek olduğunu belirten Sedefçi: "Dört yılda Edirne'ye bir çivi çaktı mı? Edirne parlayan bir yıldız haline geliyordu, şimdi ise soldu o yıldız. Ben kendisinden rica ediyorum, şu kalan 1 senesinde hiçbir şey yapmasın. Edirne'ye daha fazla zarar vermesin. Gezsin, tatil yapsın, gitsin türkü barda türkü söylesin. Recep zeki ancak aklı hep şeytanlıkta. Adamda vefa, sevgi, saygı olur. Adamın hayatı yalan." şeklinde konuştu.

"BEN MİLLETVEKİLİ YAPTIM"

Konuşmasında Gürkan’ın icraatlarına değinen Sedefçi: "E-5 kenarında çiçekleri kazıdı; baktı sulayamadı, bakamadı kökten kazıdı. Yıldırım’daki lale heykelini yıktı. Yazın da olsun kışın da olsun havuzları çalıştırmadı. Saraçlar Caddesi’ndeki havuzu da yıkmaya kalkıyor ancak yüreği yetmiyor. Bu adamı ben milletvekili yaptım, benim yerime geçti." dedi.

"HALKLA DALGA GEÇTİ"

Açıklamalarında Gürkan’ın Edirne altyapısı için gerçekleştirdiği referanduma da değinen Sedefçi, Gürkan’ın Edirne halkı ile dalga geçtiğini söyleyerek: "Sonuç ne oldu? Edirnelilerin bu adamın yaptığı pisliğini temizlemek ve açtığı yaraları sarmak için ciddi bir belediye başkanına ihtiyaçları var." sözlerine yer verdi.

"EDİRNE İÇİN BİR KEZ DAHA VARIM"

Konuşmasında 1 dönem daha aday olmayı planladığını söyleyen Sedefçi, seçilmesi durumunda ilk yapacağı işi de açıklayarak: "İlk iş, o çöp gömme tesisini ortadan kaldırmak olacak. Bu adamın pisliği temizleyecek ve açtığı yaraları kapatacak bir belediye başkanına ve ekibe ihtiyacı var. Biz bu işi gayet iyi biliyoruz. Ben bir dönem daha, Edirne için son 5 yıl için aday olmayı planlıyorum. CHP için aday olmaya çalışıyorum ancak engelleniyorum. Şu anda tam kesin kararı vermiş değilim. 2019 yılı Şubat ayına kadar çalışmalarıma devam edeceğim. Halkım hangi partiye diyorsa, halkın tercihi ne olursa o partiden aday olacağım. Edirne için bir kez daha varım." dedi.

"KALBİM CHP, AKLIM AK PARTİ DİYOR"

Edirne halkını ziyaret ederek istişarelerde bulunduğunu açıklayan Sedefçi, Recep Gürkan'ın aday olması halinde esnafın ve halkın AK Partiye oy atacağını söylediğini belirterek: "Aklımla kalbim kavga halinde. Ben CHP'liyim. CHP’li olmaktan gurur ve şeref duyarım. Ancak engelleniyorum. Sürekli CHP’den olan arkadaşlarım çağırıyor 'Gel görüşelim, konuşalım. Biz seninle beraberiz' diyorlar. Ancak bazı CHP’liler de 'Hamdi gelirse biz CHP’ye oy vermeyiz' diyorlar. Bu adam CHP’nin düşmanı gibi. Edirne’ye yazık, CHP’ye yazık. SHP’den istifa edip de CHP’ye geçenler, bu partinin büyümesi için uğraşanlar bizleriz. Partiye zarar veriyorlar. Görüştüğüm herkes 'Hamdi Başkan sen AK Partiye geç. Biz AK Partiliyiz' diyor. Benim kalbim CHP diyor, aklım AK Parti diyor. Ben şu anda hiçbir partiden değilim. Şu an sanki görücüye çıkan kız gibiyim." ifadelerine yer verdi.

Gündem Gazetesi