Ediz Ün'ün Adaylığına Veto - CHP Listesinde Değişiklik

Ediz Ün'ün Adaylığına Veto - CHP Listesinde Değişiklik
CHP Edirne Milletvekili Adayı Ediz Ün'ün adaylığı veto edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yaptığı yazılı açıklamada, Ediz Ün'ün milletvekili adaylığının YSK tarafından reddedildiğini belirtti.

Pekcanlı; geçmiş dönem Merkez ilçe başkanı Ediz Ün'ün geçmişte cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl ceza alması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekili adaylığına uygun olmadığınının belirtildiğini, yerine ikinci sıra adayı olarak 26. Dönem Milletvekili Erdin Bircan'ın aday gösterildiğini söyledi. Pekcanlı: "CHP'yi iktidar, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı yapmak için çalışmalarımıza vakit kaybetmeden başlıyoruz." dedi.

Buna göre CHP Edirne Milletvekili Adayları listesi şu şekilde oldu:

  1. Okan Gaytancıoğlu
  2. Erdin Bircan
  3. Yakup Atalay
  4. Erdoğan Gümülcineli

EDİZ ÜN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Ediz Ün, 2013 yılında sosyal medya sitesi Twitter üzerinden ifade özgürlüğü çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı eleştirinin Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakaret olarak değerlendirildiğini, kendisine 1 yıl ceza verildiğini ve cezasının ertelendiğini söyledi. Ediz Ün: "İl yöneticiliği, ilçe başkanlığı ve milletvekili adaylık müracaatımda seçme ve seçilme hakkımı kullanmamda sakınca görmeyen YSK, 2. sıraya girdikten sonra hemen ertesi gün 22.05.2018 tarihinde aldığı karar ile seçme ve seçilme haklarımı elimden almıştır. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinden yasaklanmış haklarımın bulunmadığı kararını almama rağmen yaptığım tüm hukuki mücadeleden bir netice alamadım ve seçme seçilme hakkım gasp edildi. YSK kanunların üzerine çıkarak her türlü karar almaya devam etmektedir. Mühürsüz oy pusulaları, seyyar sandık uygulamaları ile başlayan hukuk tanımaz davranış modeli TCK ve CMK kanunlarını hiçe sayarak devam etmiş ve keyfi bir karar ile adaylığım engellenmiştir. Atatürk'e hakaret edenlerin milletvekilli yapıldığı ama Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiri yapanların seçme ve seçilme hakkının elinden alındığı bir dönemi yaşıyoruz. 

Ben adaylık konuşmamda da belirttiğim gibi CHP'de ne olacağım kaygısıyla asla siyaset yapmadım. Güzel Edirne'm ve cennet vatanım demokratik bir hukuk devleti olsun, üreten bir Türkiye olsun, eğitimi niteliksiz değil yüksek kaliteli olsun, basını özgür olsun diye siyaset yaptım. Çiftçinin ürünü dalda kalmasın, işçi memur emekli insancıl yaşam koşullarına ulaşsın, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesin ve ülkemizde toplumun tüm kesimleri ile birlikte barış ve huzur içinde yaşayalım diye siyaset yaptım ve yapacağım. Benim ne olduğumun hiçbir önemi yok. Tek isteğim ülkemizin bu baskıcı iktidardan kurtulması ve ülkemizi yeniden kurucu ayarlara geri dönmesini sağlamaktır. Bu uğurda mücadeleye devam edeceğim. Ülkemizin kaderini tek bir adamın iki dudağının arasına bırakmamak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. 

Ülkemizin kurucu ruhu olan Cumhuriyet Halk Partisi nasıl ki 19 Mayıs'ta emperyalizme karşı emsali görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi başlatmış ise bizler de aynı ruhla mevcut iktidara karşı 24 Haziran akşamına kadar mücadele edip ülkemizi bu iktidardan kurtarmak mecburiyetindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Ün, partinin diğer milletvekili adaylarına başarılar dileyerek, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı yapmak ve CHP'nin en az 301 milletvekili ile parlamentoda yer alması için var gücüyle çalışacağını söyledi. Edirne Jet Haber