Ege Denizi'nde Can Pazarı: Yunan Güçleri Dövüp Paralarını Almış!

Ege Denizi'nde Can Pazarı: Yunan Güçleri Dövüp Paralarını Almış!
Yunanistan güvenlik güçlerinin geri ittiği ve Meriç Nehri kıyısındaki Türk askeri tarafından kurtarılan Fas, Afgan ve İran uyruklu düzensiz göçmenler başlarına gelenleri anlattı.İddialarına göre, Avrupa'ya gitmek için yola...

Yunanistan güvenlik güçlerinin geri ittiği ve Meriç Nehri kıyısındaki Türk askeri tarafından kurtarılan Fas, Afgan ve İran uyruklu düzensiz göçmenler başlarına gelenleri anlattı.

İddialarına göre, Avrupa'ya gitmek için yola çıkan göçmenlerden 21 yaşındaki İranlı Amir Rashidi, kendilerine rehberlik eden kişinin kaçtığını söyleyerek, olayı şöyle anlattı:

Bize rehberin nereye gittiğini sordular. Bilmediğimizi söyledik bize daha sert vurdular. Yunanistan tarafında 4-5 kişi dövdü beni, o kadar dövdüler ki bayıldım. Yumrukla, tekmeyle, sopalarla, ellerine ne geçerse onunla vurdular. Tanınmaz haldeydim, gözlerim şişmişti.

Ayrıca, Yunan güvenlik güçlerinin kıyafetlerini ve değerli eşyalarını aldıklarını da iddia etti ve sözlerine şöyle devam etti:

 Botlarla bir kısmımızı Türkiye'ye geri gönderdiler, bir kısmımızı da nehrin ortasında suya attılar. Ben de onların arasındaydım. Yüzerek Türkiye'ye geldik, Türk askerleri ateş yaktılar, ısınmamızı sağladılar, kıyafet verdiler, hastaneye götürdüler, şimdi ben çok daha iyiyim.

Son olarak ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını belirtti.

Yarı Çıplak Geri İtilmişler 

Öte yandan 21 yaşındaki Faslı göçmen Abdülsamed Gamda ise Yunanistan'a geçtikten sonra askerler tarafından yakalandıklarını ve paralarının alındığını söyledi:

Kampta sadece iç çamaşırıyla kaldık. Daha sonra geri gönderilmek üzere araçlara bindirildik. Araçlarda yaklaşık 40 kişi vardı. Türkiye sınırına yakın bir yerde tel örgülerin yakınına getirdiler. Bizi 10'ar kişi botlara bindirdiler. Botları kullanan 2'şer kişi vardı. Suyun ortasında bize silah göstererek nehrin içine indirdiler. Kendi imkanlarımıza Türkiye tarafına geçtik.

Kendilerini gören Türk askerlerinin kıyafet verip ısınmalarına yardımcı olduklarını söyleyen Gamda'nın yanı sıra 19 yaşındaki Afgan göçmen Zehra Etayi ise Yunan güvenlik güçlerinin tüm değerli eşyalarını aldıklarını söyledi.