Ekim zammıyla en düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu!

Ekim zammıyla en düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu!
Asgari ücrete gelen zam ardından emekli ve asgari ücretli çalışanların maaşı arasındaki makas artmıştı. Bu sebeple SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alım gücünü yeniden arttırmak için tekrar düzenleme yapıldı. Emeklilerin maaşlarına...

Asgari ücrete gelen zam ardından emekli ve asgari ücretli çalışanların maaşı arasındaki makas artmıştı. Bu sebeple SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alım gücünü yeniden arttırmak için tekrar düzenleme yapıldı. Emeklilerin maaşlarına zam netleşti ve en düşük 3.500 TL olan emekli maaşı 5.500 TL'ye çıktı.

Emeklilere Enflasyon Farkı Maaşlara Eklendi

Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına zam yapılarak emeklilerin alım güçleri bir nebze artmıştı. Fakat yüksek enflasyon oranları sonrasında maaşlar tekrar tuzla buz oldu. Ekim ayının başında 4 aylık enflasyon seviyesi hesaplanarak zam yapılması kesinleşti.

Toplu sözleşme kapsamında yüksek oranda zam yapılacak. Hem de enflasyon seviyesine bağlı olarak 10.8'i aşan kısımda emekli maaşlarına yansıtılacak. 2023 Ocak  ayı enflasyon bilgileri açıklandıktan sonra tespit edilen bu oranların daha çok yükseltilmesi beklenmektedir.

4 aylık veriyi belirlendikten sonra SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına eklenecek başka zam oranlarının yüzdeleri belirlenecek. En düşük maaş 5.500 TL olacak şekilde zam yapılması beklenmektedir. Milyonlarca emeklinin gözleri 2023 Ocak ayında açıklanacak enflasyon bilgilerine çevrildi.