Ekmek Lüks Hale Geldi! Fiyatı 10 TL…

Ekmek Lüks Hale Geldi! Fiyatı 10 TL…
Emek fiyatlarının ilden ile her geçen gün giderek zamlanması hemen her vatandaşın dikkatini çekmeye yetti.CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım gündeme bomba...

Emek fiyatlarının ilden ile her geçen gün giderek zamlanması hemen her vatandaşın dikkatini çekmeye yetti.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım gündeme bomba gibi düştü. Ekmek fiyatlarının yüksekliğine değinen Erdoğan Toprak’ın sözleri hastagler arasında yer aldı. Şuanda pek çok şehirde 2.5 TL ile 5 TL arasında farklılık gösteren fiyatlarla satışa sunuluyor. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından yapılan paylaşımda:

Her seferinde daha da küçülen, tek kişiyi bile doyuramaz hale gelen #ekmek yine zamlandı ve 230 gram ekmek artık 2,5 TL oldu! 1 kg ekmek 10,87 TL ile 1 doları geçti! Hanelerin mutfağında tencere zaten boştu artık sofrada ekmek bile lüks ve erişilmez olacak! denildi.

Baştan Aşağı Eksi!

Daha önce Özgür Demirtaş tarafından da ekmeğin 10 TL olacağına dair açıklamalar yapılmıştı. Geçen yıl bugünlerde ekmek 5 TL olacak diyen bir muhalif tarafından büyük tepki alınmıştı. Öngörülerinin doğru çıkmasıyla adından bahsettiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından ekmeğin kısa sürede 10 TL olacağına dair açıklama yapılmıştı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından BDDK kararlarının ciddi sonuçlara neden olacağını belirtmişti. Demirtaş tarafından:

"Artısı yok baştan aşağı eksi. 10 yıldır alınan kararlar doğru olsaydı ekmek 5 lira olmazdı, bakın söylüyorum ekmek 10 lira olacak" denilmişti.

Son Zam İle 5 TL Oldu!

Ekmeğe son zam Çanakkale’de geldi. Normalde 200 gram ekmek 4 TL’den satılıyorken şimdi 5 TL’ye satılmaya başlandı. Uzun zamandır beklenen bu zam yaz aylarından itibaren gelecekti. Hemen her ilde gelen ekmek zammı Çanakkale’yi de vurdu. Çanakkale Fırıncılar Odası, Valilik ve Belediye Başkanlarının onayından geçen ekmek fiyatlarının daha önce 5 TL olacağı belirlenmişti. Gerçekleşen zamdan sonra yılbaşından itibaren tekrar zam geleceği ifade edilmişti. Yılbaşından sonra yeni zammın olup olmayacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.