Elektronik Denetleme Sistemi Aktif Ediliyor

Elektronik Denetleme Sistemi Aktif Ediliyor
Edirne'de 9 farklı noktada bulunan 'kule radar' sistemi çok yakında aktif edilecek. 2016 yılında devre dışı bırakılan sistemle 10 günde 10 bin kişiye 2 milyon 596 bin liralık trafik cezası kesilmişti.

Karayollarında can ve mal güvenliğini temin amacıyla, güvenli trafik akışının sağlanması için Edirne il merkezinde 4 noktada çift yönlü toplamda 8 noktada anlık hız ihlal ve 5 noktada kırmızı ışık ihlal sisteminden oluşan Elektronik Denetleme Sistemi aktif hale getirilecek.

Edirne'de 2 Nisan 2016'da aktif hale getirilen sistemle ilk 10 günde 10 bin 28 kişiye toplam 2 milyon 596 bin 687 liralık trafik cezası kesilmişti. Bulunduğu illerdeki vatandaşları isyan ettiren radarlarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "2013 yılında daha az kaza olsun, elektronik denetlemesi olsun diye kurulan sistem belki de yanlış yorumlamadan dolayı vatandaşlara sıkıntı çektirmektedir. Maliye Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüyle beraber bakanlığımızın yaptığı protokol ile 10 gün içerisinde yeni yürürlük devreye girecek. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir." demişti.

Ardından, Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında elektronik radar uygulaması sona erdiği açıklanmıştı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek 16. Maddesi kapsamında 18 Kasım 2016 tarihinde revize edilen Usul ve Esaslar ile Teknik Gereklilikler Dokümanı doğrultusunda Edirne il merkezinde 4 noktada çift yönlü toplamda 8 noktada anlık hız ihlal ve 5 noktada kırmızı ışık ihlal sisteminden oluşan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), 20 Ekim 2017 tarih saat 08.00 itibarıyla aktif hale getirileceği belirtildi.

Kırmızı ışık ihlallerini tespit eden radarlar Talatpaşa Bulvarı üzeri Carrefoursa önünde, 2 tane Orduevi önünde, Ziraat Bankası önünde ve Tıp Fakültesi önünde yer alıyor.

Hız ihlallerini tespit eden radarlar ise dört farklı noktada bulunuyor. Bunlar şu şekilde:

Talatpaşa Bulvarı üzeri, Sanayi orta kapı önü: Hız ihlal (Otomobil 50, otobüs 50, kamyon 50)

Edirne-Kapıkule yolu üzeri, Sarıbayır Mevkii: Hız ihlal (Otomobil 50, otobüs 50, kamyon 50)

Edirne-Lalapaşa yolu üzeri: Hız ihlal (Otomobil 50, otobüs 50, kamyon 50)

Edirne-Kapıkule yolu üzeri: Hız ihlal (Otomobil 110, otobüs 90, kamyon 85)

EDİRNE JET HABER